Sidor

måndag 25 november 2013

Snö och kometer

I morse var det lite vitt på bergets topp. Det regnade igår och det blev till snö på de höga höjderna. Och väderleksgubbarna hotar med temeperaturer nära noll under kommande dagar. Kanske kan man kalla det för vinter?

Annars har jag en krånglande mage, en krånglande dator och en kamera som fortfarande är på reparation. Detta sammantaget gör att inspirationen att skriva blogginlägg varit lite låg. Men jag hoppas ni hänger kvar ändå.
I lördags höll maken föredrag om kometen ISON som ska synas på himlen under december. Det kom mycket folk, varav massor med ungdomar. Astronomi drar alltid folk - och kometer i synnerhet, verkar det som. De har under alla århundranden gett upphov till diverse spekulationer. Men kometen kommer INTE att se ut som på bilden, det är helt klart, så bli inte besvikna om ni istället får se en fjuttig liten lysande prick. Maken lovade dessutom att vi inte har något att frukta, den kommer inte att innebära världens undergång...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas både du och kameran mår bättre snart! Vinter är inget jag önskar mig, hurdan form den än tar,
men den kommer ju i alla fall.
Krya på dej önskar
Inga-Britt

Ingrid sa...

Visst hänger vi kvar! Och konstigt nog så är det inte bara en grej som krånglar utan en hel del på samma gång.
Och bergstopparna runt Florina har ockkså blivit vita, så det "luktar" vinter, som jag inte tycker om. Men fyra månader till och sen kommer april och då blir det varmare igen.
Hoppas att magkrämporna går bort fort.
h / Ingrid

Monica Pizanias sa...

Här på sydostkanten har vi regn i massor, rejäla översvämningar och många tråkiga konsekvenser. Ibland blir det för mycket. Vatten behövs, men inte i såna mängder på en gång!
Många orsaker till skador: byggnation på fel ställen, asfalt som hindrar att vattnet går ner i jorden, dåligt rengjorda dagbrunnar, sopor som fastnar och blir till hinder. Vi bor lyckligtvis i en backsluttning med bra avflöde. Snö ser man inte alla år här.
Hoppas du snart är kurant igen!

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Tack! Jo, jag mår i alla fall lite bättre, men kameran är fortfarande intagen (på reparation). Och det är bara att kämpa på, även denna vinter kommer att ha ett slut!
Ingrid - Precis som du säger, börjar en sak krångla så kommer det ofta flera...Magkrämporna är på väg bort, men vintern verkar vara på gång. Fast det var inte så kallt idag som de hade förestpått, i alla fall inte hos oss.
Monica - Usch ja, vilket oväder ni haft! Och så tragiskt när bl a slarv orsakar olyckor. Man kan ju alltid hoppas att de ansvariga lär sej nån gång. Och tack, jag mår lite bättre!