Sidor

fredag 3 oktober 2014

En månad som går i rosa

Den rosa månaden har börjat. För i oktober är ju färgen framför andra  rosa. Inte i naturen förstås, där är det andra mustiga färger som dominerar, men rosa är kampen mot bröstcancer som kulminerar varje år i oktober. Även här i Grekland.
Och därför är jag extra glad över mitt nya armband som jag fick igår. Ett Estee Lauder-armband i svagt rosa läder och med ett pyttelitet ingraverat rosa band på spännet. Jag fick det i gåva av bröstcancerföreningen Alma Zois i Thessaloniki efter att ha förmedlat en donation från bröstcancerföreningen Pärlan i Helsingborg till Alma Zois i Thessaloniki.
Vad donationen bestod av? Jo, ett 50-tal protesbehåar som ska delas ut till grekiska kvinnor som opererats för bröstcancer och som har svårt att få ekonomin att gå ihop på grund av att de är arbetslösa eller är utan försäkring, Att då slippa köpa två-tre protesbehåar (som kan kosta 40-50 euro styck) är värt mycket!
Driftiga kvinnor i Sverige med ett hjärta som klappar extra varmt för grekiska kvinnor ligger bakom donationen. Det enda jag som sekreterare i svenskgrekiska föreningen gjorde var att föreslå vart donationen skulle gå och förmedla kontakten mellan de båda bröstcancerföreningarna. Men det värmde att se glädjen och tacksamheten hos både givare och mottagare!

I övrigt hade vi sedvanlig torsdagsträff med svenskgrekiska föreningen igår. Flera nya personer dök upp och gick med som medlemmar och såna stunder känns det meningsfullt att fortsätta med föreningen, trots att så många svenskar flyttat tillbaka till Sverige. Vi som är kvar får försöka hålla ihop!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Ett mycket bra förslag av dig angående donationen. Många bäckar små gör en stor å, säger man ju. Särskilt arbetslösa behöver varje euro. Jag har ju min svärdotter som fick operera bort ett bröst, som du nog redan vet, och behöver sådana behåar. Hon har en frisörsalong (endast för män) och kan numera bara jobba från 9 till 2. Mer orkar inte hennes arm. Men hon har dock en liten inkomst, och hon lever.
Vi har ett tråkigt väder här i Florina och då kan man passa på att städa lägenheten.
Hälsningar / Ingrid

Anonym sa...

så lite man vet! Imponerad av att det finns folk som tar bra initiativ...
Monica P

Grekland nu sa...

Ingrid - Ja, du vet på nära håll vilka behov som finns! Jag tycker det var en fin tanke av föreningen i Helsingborg. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon! Här är också jättetrist och ruggigt väder just nu...
Monica - Ja, det är tur att det finns god vilja att hjälpa, på olika håll!

Anonym sa...

Ett så viktigt ämne! Tillsammans med tre väninnor har jag varje år ett Afternoon Tea för bröstcancer, vilket jag också skrivit om i min blogg och gett en utmaning. Det finns så mycket man kan göra till glädje för så många!!!