Igår la jag julskinkan i saltlake. I sista stund, för den behöver ligga i minst tio dar. Nu hoppas jag temperaturen håller sej nere så att baljan kan stå på balkongen. Blir det över tio grader måste den in i kylskåpet - och sen får ingenting annat plats där, så är det bara.
Det blev en långsmal skinka. Kötthandlaren kan inte förstå varför jag vill ha den rund. Men smaken blir väl densamma, antar jag.
Nu har jag mycket att ta igen på nätet efter dessa struliga veckor (bland annat att läsa era bloggar!) och en hel del översättningsjobb. Bäst jag ger mej i kast med det bums...
Hej!
SvaraRaderaKan du inte binda skinkan så att du får den form du vill? Vi har tänkt att göra det sen när den är rimmad...lycka till med skinkan
Maud
Maud - Den är redan bunden, det gör kötthandlaren! Men han tycker det blir bättre om man inte gör den så rund, säger han. Inte vet jag, men den brukar bli god varje år så det blir nog bra. Lycka till själv!
SvaraRaderaI år får vi enkelt med skinkan! Staffan inhandlade en fryst julskinka i Sverige och tog med i väskan tillbaka till Mani. Hade inte ens tinat så den åkte in i vår frys omedelbums. Sen är det bara att ugnsbaka och griljera. Mums!!
SvaraRaderaKarin - ja men det låter ju alldeles utmärkt! Fast egentligen är det väldigt enkelt att tillreda sin skinka själv, det är bara det att det tar lite tid i saltlaken.
SvaraRaderaGottigotti när det blir dags!
SvaraRaderaHär är en till som lägger sin skinka i blöt innan varje jul!
SvaraRaderaSamma pepparkaksdeg, samma sätt att förbereda skinkan... Kul! =D
Jag är inte ensam.
eva - jo visst är det gott, jag ska helt klart smaka en stor bit trots att jag egentligen inte äter kött...
SvaraRaderaMarina - Ja men vad kul! Då kan vi tänka på varann när vi håller på med våra förberedelser!