Jag blev tillfrågad om jag ville vara ordförande ett år till och tja, varför inte. Ett år känns bara som en startsträcka då man försöker komma igång och lära sej hur banan ligger, så därför känns det bra med ett andra år då man liksom kommit upp i varv och blivit varm i kläderna.(Var fick jag de idrottstermerna ifrån??)

När mötet var över och vi planerat vårens aktiviteter och innehållet i medlemstidningen så gick vi till en liten taverna och åt en god soppa. Precis rätt mat för det här ruggiga och blöta vädret. Restaurangen bjöd sen på efterrätt, som brukligt är i det här landet (en MYCKET sympatisk sed tycker jag!), och det var syltade fikon, halvas och saragli (σαραγλί). Smaskens.

På väg hem till Naousa med bussen passerade vi tullstationen där några hundra snöiga traktorer står och ser hotfulla ut längs vägkanten. Var bönderna hade tagit vägen vet jag inte, men de var väl hemma och värmde sej lite. (bilden tagen genom rutan, därav den dålig kvaliteten).
Förresten, på tal om ingenting så måste jag rekommendera filmen "Gran Torino" av och med Clint Eastwood. Se den! Clintan, han är så BRAA...
5 kommentarer:
Saragli har jag aldrig ätit, inte ens hör namnet på. Och jag som trodde att jag hade provsmakat mig igenom alla former av sötsaker som finns i Grekland. Kan du berätta hur de görs?
Lena - Inte dåligt att ha provsmakat nästan allt - kul då att få komma med nåt nytt här...Har aldrig gjort saragli själv, men man använder såna där tunna filoblad (kroustas) som man i lager på lager fyller med malda valnötter blandat med kanel. Efter 16 lager häller man på smält smör. Efter gräddningen häller man på sockerlag. Ungefär så går det visst till.
Mmm, vad gott det ser ut! Saragli låter och ser ut lite som baklava?
Grattis till ordförandeskapet!
Vilken bra ordförande de har....
Det ska de vara glada för.
Det blir så förskräckligt sött bara....eller ?
Lite lagom vore kanske bättre.
Laura - ja det tycker jag också! Har lite svårt att förstå skillnaden mellan de där söta bakverken, de är rätt lika för mej.
Eva H - tror inte jag är bättre ordförande än nån annan, men det är kul att hålla på med föreningen i alla fall! Och visst är det riktigt sött, men det tycker jag efterrätter ska vara...
Skicka en kommentar