Sidor

lördag 1 maj 2010

Inga pinsamheter här inte

Men så pinsamt!! Glömde bort Tainas fredagstema ("Gud såå pinsamt!") igår, sorry. Dessutom - jag kan faktiskt inte komma på en enda liten pinsam story att berätta, när jag idag försöker tänka efter. Ingen som gör sej i text liksom. Inte så att jag inte gjort pinsamma grejer eller hamnat i såna situationer, men just nu står det still i roten. Antagligen har jag tyckt det varit så gruvligt pinsamt att jag tryckt ner alltihop i glömskans säck och knutit ihop...

Det skulle möjligen vara då när jag spelade fel på pianouppvisningen och blev så arg att jag slutade spela, slet åt mig ett notblad och tågade ut medan de andra bladen dalade ner över golvet så att pianoläraren, en äldre man, fick krypa runt där på golvet för att plocka papper. Fast det är väl preskriberat vid det här laget. (Bilden har jag lånat från nätet och den visar hur jag BORDE ha sett ut).

Eller när jag i 20-årsålder skulle göra en intervju med en rikdsdagsman från Småland om ett tema jag absolut inte begrep ett vitten av, samtidigt som vi åt lunch. Och lunchen bestod av fisk med ben. Att rensa fisk på ett snyggt sätt samtidigt som jag världsvant skulle försöka fråga saker jag inte begrep och dessutom anteckna, ja det övergick min förmåga. Det blev till sist varken frågor eller fisk. Blir fortfarande röd och svettig bara jag tänker på det och hoppas innerligt att personen i fråga (tänker INTE avslöja hans namn) glömt denna odugling till journalist.

Nä, jag tror jag hoppar över Tainas roliga tema och gottar mej istället fräckt åt alla andras pinsamma stunder på min surfning runt hos temabloggarna...Och om en stund ska ni få en rapport från min härliga Första Maj!

3 kommentarer:

Taina sa...

Hahahahaaha! Du fick visst till det och den där intervjun måste ha varit mycket pinsam. Usch för att sitta i en sådan situation och inte bara kunna brista ut att man inte begriper nåt, än mindre fattar hur en fisk ska rensas "snyggt". Kanonkul!

Kram

Petra H sa...

Ha ha, men jag säger som Taina, du fick ju till det! Jag tyckte inte heller att jag hade några pinsamheter att berätta men jag kom ju på något rejält pinsamt till slut.
Jag var på inofficiell jobbintervju / lunch förra veckan (tjänsten är inte utlyst än) och jag hade nya skor på mig som jag upptäckte att jag inte kunde gå i!! PINSAMT! Som tur var skulle vi inte gå så långt från kontoret till lunchstället, puh!

Musikanta sa...

När man läser om andras pinsamheter kommer man, som du gör, ihåg sina egna som man glömt eller förtryckt. Som när jag gick ut på promenadstråket i stora stan med tandläkarens överdragsplastisar på skorna. Tills en snäll tant pekade på mina skor lite diskret...
Kram/M