Sidor

söndag 4 juli 2010

Tyskarna har anlänt

Nio gymnasieelever och två lärare från en skola i tyska Wurzburg anlände idag till Naousa. En vecka ska de vara här och det är en svarsvisit på det besök maken och jag gjorde i Tyskland förra sommaren, tillsammans med nio grekiska elever (då när maken bröt armbågen, för er som minns...).

Tyskarna anlände med buss från flygplatsen och vi var på plats för att möta.

Varje grekisk familj tar hand om en elev och vi tar som alltid hand om Eberhardt, den tyske läraren som varit i Grekland massvis av gånger och pratar flytande grekiska.

Hela veckan blir det guidning, studiebesök och diverse annat. Brukar vara jättetrevligt, det vet vi för det är inte första gången vi är med i det här utbytet.

Fast oron hänger som en mörk skugga över oss och dämpar glädjen den här gången, oron för vad som ska hända med svägerskan en trappa ner. Läget är mycket allvarligt och det enda vi kan göra är att ta en dag i sänder.

Glädjande är dock att dottern och hennes man nu sitter på båten från Lesvos med sitt flyttlass och kommer till Naousa i morgon (för vidare flytt till Kreta i augusti)! Har inte träffat dom sen i påskas så det ska bli riktigt mysigt.

2 kommentarer:

Mini sa...

Vad trevligt med besök av tyska elever och lärare! Men jag förstår att oron för din svägerskas tillstånd dämpar saker och ting. Vet hur det känns att leva med denna oro...det är fruktansvärt jobbigt! Sänder ett par styrkekramar igen!

Anonym sa...

Den här tiden är det minst sagt folkvandring, turister och bofasta som reser hit och dit. Roligt att träffa nya personer, då ser man sitt landskap med nya ögon.En del så kallde sevärdheter skulle jag aldrig se om jag inte hade nån intresserad som vill ha guidning.
- Och ni måste orka stödja svägerskan-
----så svårt----
Kram! från Monica P