Sidor

tisdag 17 januari 2012

Utmärkelse som värmer i kylan


Denna kyliga vinterdag, med sex minusgrader utanför husknuten, har min blogg fått en utmärkelse som värmer. Den är från Tina som i sin blogg berättar om sina tankar om Grekland och Sverige. Utmärkelsen heter Liebster blog och jag får den med en önskan om god hälsa. Det tackar jag särskilt för, Tina!

Med utmärkelsen följer att jag ska ge den vidare till fem andra bloggar, med färre än 200 följare (obs inte läsare, utan följare)och lämna en kommentar hos dem. Svårt att välja, finns så många bra och alla har sin charm, dessutom har jag gett den här utmärkelsen tidigare till några av bloggarna i min spalt. Men syftet med såna här utmärkelser är ju att tipsa er läsare om bloggar som ni kanske inte skulle hittat annars. Så här kommer i alla fall min lista:

Marina och The Olive farmer, för en informativ och kärleksfull beskrivning av livet i skuggan av Kretas olivträd.
Hilda och Forever is today, för egna foton med en alldeles speciell karaktär.
Birgitta och Inget nytt under solen, för ett rikt utbud av visdomsord som ger hopp för dagen.
Peter och Amerikareportage, för vederhäftig och välskriven information om det som händer i USA:s politik och samhälle.
Bokbloggen, för flitigt uppdaterade och lättlästa bokrecensioner.

Nu ska jag ge mej ut i vimlet. Hm, vilket vimmel förresten, folk har nog frusit inne. Fast det är storstrejk idag, så några tappra demonstranter kanske jag hittar på torget i alla fall.

9 kommentarer:

anneli sa...

Grattis till utmärkelsen, såna värmer !
Brr så kallt ni har..hur kallt brukar ni ha där på vintern`? Såg att även vi i Vounaria hade -2 häromdagen, ovanligt kallt tycker jag. Tur vi plockade oliverna tidigt!
Klä dig varmt när du ska ut i vimmel.
Ha en god dag!

Grekland nu sa...

Anneli - Visst blir det minusgrader här då och då, men i år har temperaturen legat kring noll under lång tid, ända sen före jul. Och nu har den sjunkit ytterligare. Men i Florina med omnejd har de nästan 20 minusgrader på nätterna! Och du vet hur det är, husen är inte så värst isolerade, dessutom är eldningsoljan svindyr, så nu vill vi ha lite värme, tack...

Ingrid sa...

Gratulerar till utmärkelsen. Ja, Florina var en av de kallaste orterna i Europa med 25 minusgrader så skolorna stängs. Så visst längtar vi till värmen för det blir en svindyr vinter för oss. Det är som att bo i Lappland!

Monica P sa...

Grattis, det var du värd!

Idag såg jag en repris av "Menoume Ellada" med Naousa, intressant!

Här har vi inte minusgrader, och det är tur för vi har ingen värmeanläggning i huset, bara ett el-element som svärmor lagt beslag på...och en A/C förstås, men elräkningen skrämmer...

Peter sa...

Tack, vad snällt att du tog med min "Amerike-reportage" på din lista! jag skulle vilja kvittera berömmet - sedan jag hittade din blogg så har jag lärt mig massor av stort soch smått om Grekland som jag inte kände till tidigare. Och din rapportering har ju dessutom varit präglad av allt det som hänt i landet de senaste åren - högintressant, aktuellt (lämpligt med tanke på bloggnamnet) samt en ynnest att få en personligt färgad beskrivning av vad som egentlig försiggår där över.
Sorstrejk i Grekland i dag...? Jag antar att du börjar känna igen mönstret?

Musikanta sa...

Tycker att det var ett trevligt initiativ av dig att ge utmärkelsen vidare till bloggare som man inte känner till så väl i stället för de gamla vanliga bloggvännerna. Ingen behöver känna sig förbigången och intressant är det att titta in hos nya man inte varit hos förut! Åtminstone inte jag.
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Ingrid - Oj oj, kallast i Europa! Ja, ni är verkligen prövade i år, mer än vanligt. Vi får hoppas kylan snart släpper sitt grepp, för annars blir det verkligen en dyr vinter.
Peter - tack för dina ord! Vi är väl lite "yrkesskadade" både du och jag, vilket betyder att vi är lite extra nyfikna på vad som händer och tycker om att få inblickar bakom kulisserna...
Musikanta - Precis, det var min avsikt, att försöka visa fram bloggar som kanske är nya för en del läsare. Alla ni andra trogna och flitiga bloggare och läsare är absolut värda en utmärkelse också förstås, men den här gången fick det bli så här. Kram!

Marlene sa...

åh... insåg för en tag sedan att jag måste ta och titta in till dej i bloggvärlden och se hur allt står till (såg Alexandra Pascalidos film härom veckan och blev så illa berörd) Men vad händer... när jag bläddrar mej igenom vad du skivit det senaste får jag denna glada överraskning... en utmärkelse. Tack kära du. tror jag måsste försöka börja leva i bloggvärlden igen och lämna facebook :) En stor tackkram till ddej. Nu ska jag fortsätta med det jag kom hit för....

Grekland nu sa...

Marlene - Kul att höra av dej igen! Kanske glömde jag skriva till din Bokblogg om att ni fått utmärkelsen? Tur att du hittade den här i alla fall...