Sidor

måndag 11 juni 2012

Blågula till tusen

Och som vanligt gjorde våra goda smörgåstårtor succé! De tog slut i ett nafs.

Igår ägde alltså den årliga internationella matfestivalen Food for Good rum och den hölls på Plaz Aretsou i Kalamaria utanför Thessaloniki. Där medverkar ett 40-tal föreningar från hela världen med mat som är typisk för varje land. Och för oss i svenska föreningen är det smörgåstårta som gäller. Vi har försökt med andra rätter, men inget har varit så poppis som smörgåstårtan.

Vi pyntade med flaggor och ballonger och hade blågula förkläden. Såna här gånger får man ju slå på stora fosterländska trumman. Samtidigt känner vi alla som medverkar en stor och varm gemenskap över alla gränser.

Det blev trångt framför vårt bord, för det var många som var intresserade av dessa vackra men lite konstiga "tårtor". Men, TYVÄRR var det trögare än nånsin i år att få medlemmarna att hjäpa till att göra smörgåstårtor. Vi fick bara in sju stycken (mot 18 förra året) och dessa hade vi fyra styrelsemedlemmar gjort. Vet inte vad det beror på, kanske på krisen? Har man ingen lust? För mej är det tvärtom, i det deppiga läge som nu råder tycker jag det är ännu viktigare att träffas och göra trevliga saker tillsammans. Dessutom går alla intäkter från festivalen till lokala välgörande ändamål, dvs till människor som verkligen har det svårt.

I vilket fall som helst är det en jättetrevlig stämning på festivalen och mycket spännande mat att smaka på. Här får ni några smakprov.

Sen körde jag hem de tio milen mitt i natten, trött till tusen, men ändå glad över ett fint internationellt evenemang. Mer sånt i dagens Grekland!

3 kommentarer:

anneli sa...

Mmmmm vilken mat, vilka läckerheter :-)
Smörgåstårta är bara så smaskigt!
Mera sånt ja!! Kanske ska försöka ordna en likadan matfestival här också ;-)
Ha en fortsatt härlig dag.

Pettas sa...

Ah, där skulle jag gärna ha varit och förlustat mig. Allt ser så himla gott ut.

Ha det gott!

Karin

Karin sa...

Grattis till ett bra arbete! Härligt när både smaklökarna och medmänskligheten får sitt. Visst är det viktigt med positiva initiativ i svåra tider. Det mår alla bra av. Hade dessutom varit smaskens att smaka en bit smörgåstårta :-)