Sidor

fredag 15 februari 2013

Jodå, jag VET...

Jodå, jag VET att fettisdagen är förbi och att man EGENTLIGEN inte får äta semlor längre... Men bor man utomlands och inte har tillgång till semlor hela tiden sen före jul, ja då äter man när man får tillfälle!
Så när svenska Lena från Skydra igår kom med dessa fantastiska hembakade semlor så blev det fest. Vi var fyra svenska kvinnor som åt och smaskade så det stod härliga till. Otroligt goda var dom och jag som normalt inte äter socker syndade utan skrupler.

Annars har min goda väninna E. nu påbörjat sin hemresa till Göteborg. Det har varit en jättetrevlig vecka och det blir tomt efter henne. Men så är det ju, folk kommer och går - och kommer förhoppningsvis tillbaka igen!

5 kommentarer:

Tina sa...

Verkligen fina semlor! Hur är det, finns med mandelmassa i Grekland? Eller fick ni göra egen?

Grekland nu sa...

Tina - Jodå, man kan hitta mandelmassa i vissa välsorterade affärer nuförtiden. Men jag brukade göra egen när jag förr bakade egna semlor.

Ingrid sa...

Det är minsann SMASKENS!!! Sådana fina semlor, och det är väl typiskt svenskt. Semlor skulle jag kunna äta hela året om.
Mandelmassa kan man bl.a. hitta i super market AB.
Nästa vecka har jag ledigt från barnpassningen och kommer att njuta av det. Visst är det roligt med de små men å andra sidan är det skönt att ha fritt lite då och då när man blir äldre.
En trevlig helg, önskar / Ingrid

Musikanta sa...

Jag hade bestämt mig för att inte äta någon semla i år, men när Mirren bjöd på en i förrgår och en igår föll jag naturligtvis för frestelsen. Det är väldigt, väldigt gott...
Din väninnas semlor ser verkligen smaskiga ut så jag förstår att lät dig väl smaka!
Kram

snawitz sa...

Ser ju smaskigt ut.
Detta är första året som jag inte har ätit någon semla, i år beror det på ebb i kassan