Sidor

onsdag 14 augusti 2013

Grått eller färgat?

Grått hår eller färgat? I den nya bloggen "Konsten att bli grå - the final countdown,  uttalar jag mej om hur man ser på grått år i Grekland. Jag hade aldrig funderat över att färga håret när jag bodde i Sverige, men i Grekland blev pressen tydlig från omgivningen. Hur kunde jag ens tänka tanken att låta  bli att färga de enstaka grå strån som då syntes i mitt hårsvall? Så jag föll till föga och har färgat håret sedan dess. I början gjorde jag det själv, men nu tycker jag att jag är värd lyxen att låta nån annan göra jobbet...
  

Ska i vilket fall som helst bli intressant att följa Margarethas blogg och väg till en naturlig hårfärg! Bilden är från Fisksätra holme. En svanfamilj på simtur. Inga funderingar ang grått hår i deras värld, inte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, men om man alltid har haft t ex brunt hår...Då är ju det ens naturliga hårfärg. Och då känns det bäst! Detta är min åsikt.
Var och en må tycka det som den människan behagar...
Jag skulle helt enkelt inte "tåla" att se mig själv som "grå panter"...
Som tur är har jag turen att ärva mina föräldrars gener i detta fall.
Det dröjde länge innan de fick grått hår. :-)

M v h Mohikanen.

Birgitta sa...

Det var många, särskilt greker, som tyckte att jag skulle färga mitt när jag lät det gråa växa ut. Nu närdet är helt vitt får jag jättemycket komplimangerför färgen.

Anonym sa...

Hm, hårfärg blir med tiden ett problem. När man som jag av naturen är vad som så vackert kallas cendré och har en allmänt färglös framtoning, är inte det grånande håret särskilt klädsamt. Har dock hållit mig till enbart toning, som försvinner småningom och efter några veckor är man grådaskig igen. Kunde önska mig ett årskort hos frisörskan, nu går jag så sällan jag bara kan för att inte bli ruinerad. Men nåt ska man väl försaka här i världen!
Inga-Britt

Pettas sa...

Det är ju naturligt att bli gråhårig, vithårig när man når en viss ålder oberoende om man har varit mörk, ljus eller rödhårig. Även unga människor kan bli vithåriga på naturlig väg. Mycket beror förstås på gener också
Jag färgar inte mitt hår...i början kändes det lite märkligt men nu känns det hur naturligt som helst. Vi har en god vän som forskar i allt som händer i hårbotten, hjärnan på grund av färgämnen och annat man använder för skönhets skull och bara den vetskapen...nej ingen färg här;)

kram

Ingrid sa...

Jag har väldigt kort, stubbigt och tjockt hår, precis som en karl nästan. Nu i min ålder, 65 år, kommer det fram lite här och där vita strån så det ser nästan ut som om jag var centréblond. Min naturliga färg är mer brunaktig och den tycker jag är tråkig och passar mig inte, enligt min smak. Så jag tycker det är roligt att tona håret lite grann. Men man behöver ju inte överdriva från helt mörkt hår till blont, som många gör här i Grekland. Efter en månad ser det inte snyggt ut.
Kan tänka mig att det är skönt med en tur i hemlandet och träffa nära och kära.
Ingrid hälsar.

Monica P sa...

Jag har vitt hår och trivs med det.Tycker det är lite hysteriskt med överdriven färgning, och här där "basfärgen" är svart eller mycket mörk blir det nästan löjligt när folk i min ålder----färgar håret kolsvart medan hy och utseende i övrigt legitimerar grått eller vitt.
Men jag har dock som grundregel att var och en ska göra som den vill, utseendet är en personlig sak och man vill ju gilla bilden som möter en i spegeln om inte annat.

Grekland nu sa...

Mohikanen - Bra gener är inte dumt! Jag har också svårt att se mej själv som grå panter, men den tiden kanske kommer!
Birgitta - Förstår att du fick kommentarer! Greker är ju rätt frispråkiga dessutom... Men när det gråa blivit vitt är det jättefint,tycker jag.
Inga-Britt - även jag har cendré ton - eller råttfärgat som man också brukade säga... Och då kan en färgningg ge lite extra touch åt utseendet, tycker jag.
Petats - tyvärr är det ju mode och trender som styr så mycket, men visst vore det skönt om alla kunde "släppa hårt loss" och ha sin naturliga färg. Och det där du säger om vad färgen kan göra i hjärnan vill jag helst inte tänka på....
Ingrid -Att tona håret litegrann är en bra lösning. Men att färga från svart till blont, nä,det gillar jag inte heller. Och vi har det jättebra i gamla Svedala!
Monica - härligt att du trivs med ditt vita hår! Och visst är det lite hysteri kring färgning, särskilt här i Grekland, hoppas den där trenden med grått,hår kommer även hit.