Sidor

lördag 28 december 2013

Regn, snö och krånglande dator

Jaha, är det inte kameran så är det datorn. Som krånglar, alltså. Internet fungerar bara halva dan på stationära datorn. Den kommer igång ibland på kvällskvisten, men jag är morgonmänniska och vill jobba och blogga på förmiddagen, så vi passar inte alls ihop. Nu ska vi visst få en ny router, men det är okänt när den kommer i dessa helgtider.

Som tur är så finns det mycket annat, viktigare, att syssla med. Som att umgås med barn och vänner. Att sitta länge vid bordet och diskutera, att slappa i soffan med stickning, korsord, spel. Ut vill vi helst inte gå alls de här dagarna, för regnet står som spön i backen.

 Men häromdan tog vi oss i alla fall en tur upp till skidanläggningen 3-5 Pigadia för att kolla läget. Hela vägen upp var det tjock dimma så man såg inte handen framför sej, men väl uppe klarnade det. Och där var det ganska mycket folk som åkte skidor. Eller tog igen sej med lite fika.
Tack vare snökanoner så fylls den lilla mängden riktiga snö som finns på med konstgjord. Tre av sex pister var öppna - men inte den här, för som ni ser så är det i stort sett barmark överallt.

Nu ska jag krypa ner under en filt och fortsätta läsa om den där hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann...

1 kommentar:

Ingrid sa...

Likadant väder i Florina med regn, dimma eller disigt från alla skorstenar. Tyvärr måste man då tända en del lampor. För årstiden är det varmt med 6-8 plusgrader om dagen. Så det är minsann inte så roligt att gå ut och andas in denna luft.
Redan nu önskar jag dig och din familj Ett Gott Nytt År och njut av allt snack med dina familjemedlemmar.