Sidor

lördag 13 september 2008

Kontakten återupprättad!


Har varit utan internet i två dygn - och har känt mej avskärmad från VÄRLDEN! Inget bloggtema igår, inga e-mail, inga svenska tidningar...måste nog erkänna att jag är lite beroende av de där cyberkontakterna med världen utanför Naousa, för jag blir stressad när de inte fungerar.

Men nyss kom en kille hem och fixade internet igen - troligen hade några koder försvunnit pga strömavbrott - så nu känner jag mej lugn igen, ordningen är återställd och frid råder igen i huset...

Det är lördag, vilket betyder städning, torgmarknad och massor med matkassar på köksgolvet. Ut och in, slit och släp. Gillar inte lördagar. Som tur är hjälps vi åt, så det går väl hyfsat ändå.

Annars var det fullt upp under veckan med att försöka hitta en lägenhet i stan till dottern. Hon ska arbeta här i vinter men vill inte flytta hem igen till mamma och pappa efter fyra år på universitetet, vilket de flesta andra grekiska ungdomar gör. Hon föredrar att få ha sitt eget krypin, TROTS att hon inte är gift...det blir nog många höjda ögonbryn från folk för det här beslutet, men vi försöker att inte bry oss. Efter mycket spring så hittade vi i alla fall en liten lagom lägenhet dit hon nästa vecka ska flytta sina möbler fr Thessaloniki.

5 kommentarer:

Lullun sa...

Skönt att ni kan ignorera de höjda ögonbrynen! Hoppas det blir en lyckad flytt. :-)

Marianne sa...

VISST blir man stressad när Internet inte fungerar. Men tack och lova att det finns så att man kan hänga med både familj och vänner och världen bättre än förr i tiden.

Jo, kan tänka mig att ögonbrynen höjs! Det är ju likadant i hela den regionen, säkert den här också. Bra att ni står på er!

Ha en skön söndag!

Fritt ur hjärtat sa...

Tänk va, höjda ögonbryn för den vanligaste sak;-) här alltså. Roligt att bli påminnd om olikheterna ibland.

Jag är också orolig för mitt beroende av cyberkontakt, nu lär jag bli från datorn många veckor, men det får ju gå!!

Petchie75 sa...

Jag förstår din frustration!! Hoppas att internet funkar nu för en lång tid framöver, jobbigt om man måste kontakta hjälp varje gång det är strömavbrott (det har vi flera ggr i veckan och än så länge har det inte varit nga problem med internet efteråt).
Jag trodde att det skulle bli höjda ögonbryn i Os spanska familj när vi skulle flytta ihop utan att vara gifta - tills O berättade att hans mamma tyckt att vi skulle flytta ihop tidigare eftersom det ju är billigare ;-)

Grekland nu sa...

Idag är dottern i städtagen i nya lägenheten. Här finns ju ingenting som heter flyttstädning, utan städa måste den som flyttar IN göra. Själva flyttlasset kommer att gå nästa vecka. Det där med att folk reagerar på att man vill bo själv, trots att man har föräldrar i samma stad, det beror på olika saker. De flesta tycker nog att det är slöseri med pengar. Även om den unga personen arbetar så är det väl bättre att låta föräldrarna betala några år till för mat och uppehälle,och detta anser både föräldrar och ungdomar...Sen har vi den moraliska sidan. Vi har fortfarande inte avslöjat för farmor och farfar att dottern ska bo i lägenheten ihop med sin pojkvän sen många år tillbaka.De måste få en chans att komma över första chocken först, att hon inte ska bo hemma. Sen får vi väl ta resten vid ett lämpligt tillfälle...