Sidor

lördag 31 januari 2009

Purjolök och oliver



Lördag - lika med slit och släp av påsar från bazaren. Trots regn och kyla (tror det snöar igen uppe i bergen och det känns i luften), så är bazaren i full gång varje lördag. Och det är svårt att låta bli att gå dit. Det är inte alltid det är billigare eller bättre där, men man vill ju inte riskera att missa nåt.

Fast det är besvärligt med alla paraplyer i trängseln. Om man lyckas med konststycket att inte sticka ut ögonen på nån, så kan det hända att man istället får sej en dusch i nacken av nån som häller lite på sitt paraply...

Just nu är det grönsalladens och purjolökens tid. Men också apelsinernas förstås. Så det är färgerna grönt och orange som gäller. Och oliver finns det alltid! Oliver av alla de sorter, stora, små, svarta, gröna, sura och mindre sura.

Ikväll blir det föreläsning igen i makens serie av astronomiföredrag. Den här gången är temat Antikythira-mekanismen. Har nämnt den förut i mina inlägg - och mer kommer i morrondagens inlägg, för det är en mycket spännande liten sak...

1 kommentar:

Marianne sa...

Å purjo! Min favoritgrönsak som jag kan äta hur mycket som helst av utan att tröttna. Men kan du begripa varför det ska vara så ont om just purjo i både Turkiet och Egypten? Fyndade faktiskt ett par stänglar härom dagen, men det hör till sällsyntheterna.

Kul att få höra om den där mekanismen sedan!