måndag 12 oktober 2009
Sardiner och squashblommor
Trevlig vecka på er alla där ute i världen! Befinner oss mitt i oktober, innan vi vet ordet av så är det jul...
Själv åker jag om en liten stund från Kalloni till huvudstaden Mytilini. Kanske inte Kalloni är den vackraste platsen på ön precis, men den har flera trevliga "sevärdheter". Förutom det fantastiska fågelparadiset som jag skrev om igår, så är stan även världsberömd i hela Grekland för sina smarriga sardiner!
Så självklart intog vi häromdagen en måltid nere vid hamnen, bestående av absolut färska sardiner. De bara smälte i mun...
Till det åt vi de lokala delikatesserna κολοκυθολούλουδα, vilket är friterade squashblommor(tror jag det måste heta på svenska, eller kanske det är pumpablommor?), fyllda med ost, och γκιουζλεμέδες, vilket är små filodegspaket med ost och olika örter. Helst ska man förstås till det dricka lokalt tillverkad ouzo (eftersom Lesvos är en av de viktigaste ouzo-tillverkarna i landet), men vi valde istället ett vitt vin från grann-ön Limnos.
Det var odumt, som min morbror brukade säga...
Andra bloggar om: Grekland, Lesbos, mat, sardiner, fisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åååh, nu är jag HUNGRIG! Det är dags för middag. Och det skulle inte vara helt fel att äta på en taverna! Fast ikväll ska vi äta makens underbara fakes. Me feta kai fresko psomi! Enkel vardagsmat som är sååå gott!
Tina - nä, att äta på taverna är sällan helt fel...Men god vardagsmat hemma är nog ännu bättre. Hur går det för dej, prövar du också att laga grekiskt ibland?
Skicka en kommentar