Sidor

söndag 20 december 2009

I Naousas regnskog

Jaha, det var den vintern. Igår snöade det så vackert, tjocka snöflingor dalade ner utanför fönstret och julstämningen var på topp. Men hoppet om en vit jul varade inte mer än i några timmar, sen störtregnade det hela natten.

Så med så mycket regn var floden Arapitsa i sitt esse idag. Naousas egen Amazonas formligen sprutade fram ur underjordens källor och vattnet hade sån kraft att det yrde och rök om det.

Och sen forsade vattnet fram på sin slingriga väg genom parken Agios Nikolaos och ner mot stan. Här och var svämmade floden över och svepte med sej allt i sin väg.

Vid vattenkällorna växer ett träd med järnek. Hade gärna tagit med en kvist hem att ha som juldekoration om jag hade kunnat, men det gick inte att nå.

En liten salamander stortrivdes i de fuktiga löven, men fick bråttom när han hörde oss komma.

Det var skönt med en promenad i friska luften idag för igår natt var vi på skolans julbal. Vilket betydde att vi trängdes med hundratals finklädda (dvs svartklädda) ungdomar på dansgolvet, åt mat fram på småtimmarna, inandades rök (vadå rökförbud?!)och blev döva på kuppen av hög musik.

Sen gällde det att ta sej hem genom störtregnet på morgonkvisten och framför allt att hitta rätt paraply...

6 kommentarer:

Tina sa...

Oj, vad fint du har fått här inne hos dig!!! Här har vi massor av snö. MASSOR!!! Vad härligt att ni också fick lite snö, även om det gick över till regn sen...

Madicken sa...

Hej Ingabritt - du är ju gift med en astronom...
Kan han förklara varför vi inte såg till månen i Egypten och vi ser den inte i Sverige nu heller sen vi kom hem den 17 dec.

Grekland nu sa...

Tina - tack! Roligt att ni fått så mycket snö! Här får man vara glad för det lilla...
Madicken - har frågat maken om var månen håller hus och han svarar så här:under den första tiden du var i Egypten så gick månen upp kl 2-3 på natten och ner mitt på dan, sen försköts tiden framåt ca en timme om dan, vilket gjorde att den mest var uppe dagtid. Den 16 dec var det nymåne och då syns den inte, och från den 17e så gick månen upp kl 10 på morgonen och ner kl 15.13, den 18e gick den ner 16.30, den 19e gick den ner 18.00 och idag gick den ner 19.15. Alltså har den under den här tiden mest varit upp dagtid och då brukar vi ju inte titta efter månen!

Madicken sa...

Aha...stort tack för det. Hade hoppats se liggande månvagga som vi såg förra gången i Egypten men nu förstår jag varör vi inte såg den alls..

Fritt ur hjärtat sa...

HIHI, å alla var klädda i klatchigt svart:-)
Här är en halvmeter snö och nu på morgonen -19,3. BRRRR.

Grekland nu sa...

Fritt ur hjärtat - Precis! ALLA hade svart, förutom en eller två som stack ut med klänningar i rött! -19 grader!!Oj, det var inte dåligt! Vi hade minus en grad i morse och det är det kallaste hittills.