Sidor

måndag 22 mars 2010

Föreningsliv

Måndag igen, veckorna bara rusar på som ett skenande tåg. Trevlig vecka till alla trevliga läsare av den här bloggen!

De här dagarna har gått i svenskgrekiska föreningens tecken. I lördags hade vi besök av den svenske prästen och hans fru från kyrkan i Aten och firade påskgudstjänst i Thessaloniki. När man bor utomlands får man inte vara så pillig med datumen, man kan fira påsk redan nu, det går bra det också.

Gudstjänsten hade vi ordnat tillsammans med svenska skolan, så det kom även en grupp barn. För det är viktigt tycker vi att de svenska och halvsvenska barn som växer upp här får chansen att åtminstone någon gång se hur vår svenska religiösa tradition ser ut. Och de här barnen satt som tända ljus och ställde sen frågor som fick oss alla att tappa hakan - roligt! (på bilden hela det glada gänget)

Och idag ordnar föreningen filmkväll. Vi ska se andra delen i Milleniumtrilogin, "Flickan som lekte med elden". Det blir kaffe och popcorn förstås...gott!

Och när filmen lagom är slut så anländer planet från Mytilini, yngste sonen är på ingång för ett lååångt påsklov. Roligt!

Just nu visar termometern 20 grader - i skuggan. VÅR kallas det i Grekland!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Eva Henriksson sa...

Å så roligt med sonen hemma.
Då känns det säkert lite helgaktigt. Grekisk påsk är väl inte som svensk`inte ens i almanackan.
Det låter fint med vårvärme!!!

Anonym sa...

Så avundsjuk jag blir, här är vi visserligen på + men snön faller ännu nu och då. Efter 4 veckor ska vi åka till Kreta några dar, så då blir det väl litet skönare, men denna vintern tar musten ur en, så länge som den varat.
För en Greklandsälskare börjar det rycka i vingpennorna alltid när det våras, men tyvärr kan man inte alltid förverkliga sina drömmar fullt ut. Litet hjälper det om man kan få tillbringa en vecka nu och då och våren är helt underbar där nere.

Grekland nu sa...

Eva - just i år sammanfaller den ortodoxa påsken med vår påsk, men det är inte så ofta den gör. Och visst är det så att det känna mer som helg när barnen kommer hem.
Anonym - Kan förstå hur skönt det måste kännas med en vecka på Kreta efter denna vinter ni haft! Hoppas du får det bra!

Kristallena sa...

Det låter jättehärligt med 20 grader! Här regnar det men det är ju också skönt för då försvinner snön med fart. Kram

Marianne sa...

Så roligt för dig att få hem ene sonen! Hoppas ni får en riktigt mysig vecka!