Sidor

torsdag 15 april 2010

Dammsugare och kärringar

Just återkommit till ett regnigt Naousa från ett soligt Thessaloniki. Släpade på ett paraply hela dan när jag istället borde haft solglasögon.


Men strunt samma. Slog två flugor i en smäll idag. Först hade vi styrelsesammanträde i svenska föreningen, på ett nytt ställe. Ett ställe där det finns dammsugare! Ja, inte såna som det står Siemens och AEG på, utan gröna med choklad på! Och det fanns princessbakelser och wienerbröd också. Och detta var INTE Ikea, nej detta var på det lilla fiket Swedco, mitt i stan i korsningen mellan Egnatia och Iassonidou (vid Kamara).

Ägarna har egentligen ingen anknytning till Sverige mer än att de bott på Rhodos, där det finns många svenskar och där har de lärt sej det viktigaste när det gäller svenska bakverk. Och i vår förening stöder vi gärna såna initiativ genom att provsmaka på sortimentet...(ok, min nya sockerfria diet fick sej en törn idag, det medger jag...). Fräsch och färgglad inredning, eller hur!

Sen var det dags för kärringlunch igen. Tredje torsdagen i varje månad har vi sagt att vi ska träffas på Symfonia och äta och prata svenska. Idag blev vi nio pratsugna och lunchsugna kärringar, och det var så trevligt så.

Nä, efter dessa utsvävningar så måste jag väl göra nåt nyttigt också. Kanske dags att ge sej i kast med den där enorma strykhögen som bara ligger där och glor. Suck.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Marianne sa...

Har precis tipsat Klas om Swedco, han ska dit v 20 igen och då kan han ju bjussa grekerna som omväxling : )

Eva Henriksson sa...

Det ser ut att vara vått och kallt hos er -men ingen vulkanaska över er. Hoppas att det ljusnar på meterologernas kartor.
Lögnerna är intressanta verkligen.
Är det så där korrumperat blir det väl lätt lögner?