Sidor

fredag 2 april 2010

Om att gömma påskägg

"I mitt påskägg vill jag ha..." är fredagstemat idag, enligt Taina i USA. Ett passande tema så här mitt i påskhelgen.

Tur du hade ett sånt tema, Taina, för det gjorde att jag i sista stund kom ihåg att jag ju alltid så här på långfredagskvällen måste hjälpa påskharen lite med en grej. Han är ju så förtvivlat upptagen just nu så han behöver all hjälp han kan få.

Så visst kan jag gömma harens tre påskägg här hemma. No problem. Under soffan, bakom lampan och i bokhyllan... Sådärja, då var det gjort. För även om dottern är gift och även om lillpojken är 1.90 lång, så letar de ändå påskägg på påskafton! Och sen har vi ju fått en godistokig svärson också som även han anammat denna svenska tradition med hull och hår.

Ett stort ägg och två små med vidhängande plastpåsar fick det bli (men med EXAKT lika mycket godis i!). Dessa ägg har hängt med i många år, men vårdas ömt av haren under årets gång eftersom de är svåra att få tag på i Grekland.

Men vadå, frågan var ju vad JAG vill ha i MITT påskägg?? Tja, har väl inte fått nåt påskägg på sisådär 40 år, men det är ju inte för att jag inte VILL. Skulle mer än gärna leta påskägg i hela kvarteret om bara haren ville gömma ett åt mej...Och det kan innehålla PRECIS vad som helst, bara jag får ett ägg som är mitt...

God och glad påsk på er alla!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å det var länge sedan jag fick ngt påskägg jag med. Men OM jag skulle få ett skulle svenskt godis stå högt upp på önskelistan!
Hoppas ni har en fin påsk!
kram!

Laura sa...

Glad påsk! Du kanske borde tipsa påskharen om att du också skulle vilja ha ett ägg..! ;) Vem vet, kanske det dyker upp ett? :)

Kram!

Grekland nu sa...

Saltis - håller nog med dej, svenskt godis skulle sitta fint! En riktigt glad påsk till dej och familjen!
Laura - du har nog rätt, han behöver nog stötas på lite, han har nog inte fattat att jag så gärna vill ha ett...Glad påsk Laura!

Taina sa...

Hahahahaha! PRECIS som jag då. Inga ägg här heller. Och de fina påskäggen vårdar jag också ömt under året.
Vi får tag i det här nästa år och fixa våra egna. Gömma det lång tid i för väg så man glömt bort det när det väl är dags!

GLAD PÅSK och en påskkram på det!

Tina sa...

Du hade kunnat få ett eget påskägg fyllt av svenskt godis av oss. Vi har en hel del över...

Marlene sa...

Haha... känns nästan som man bara får lust att skicka ett till dej. Ge mej din adress på mail@marlenes.nu så kanske haren kommer springande.

Själv har jag oxå sparat 3 av de finaste äggen under årens lopp och återanvänder, tycker faktiskt det är mysigare.

ps. jag får heller inga påskägg längre... om man inte räknar Anton Bergs förståss. ds

StrandMamman sa...

Tycker att alla vi som inte brukar få ägg skickar ägg åt varandra i nästa år! :))