Sidor

tisdag 25 maj 2010

En suck av lättnad

En djup, djup suck av lättnad slapp ur mej när jag idag fick beskedet att datortomografin av lungorna, som jag gjorde i fredags, inte visar någon förändring. De "prickar" som finns där ser likadana ut nu som de gjorde för fyra månader sen. Vilket troligen betyder att det är rester av någon gammal infektion eller spår från strålningen.

Det här var röntgenläkarens utlåtande. Så småningom ska även onkologläkaren säga sitt. Men jag vågar inte ropa hej för högt ännu, för först ska jag bli kallad till skelettröntgen, ultraljud av magen och allt det där andra i juni. Om allt är ok även där, ja DÅ kan vi verkligen tala om suckar av lättnad...

Passade på att ta lite bilder på Naousa sjukhus när jag nu ändå var där. Det är en gammal byggnad som renoverades för ett par år sen. Nu är den målad i rosa och vitt.Jag tycker om de fina träden och parken runtomkring.

På baksidan ligger också ett litet sjukhuskapell där man kan tända ljus eller sitta en stund. Och där kan man också njuta av utsikten över slätten.

Och så här ser det ut när man kommer ut ur huvudbyggnaden.

På tal om nåt helt annat så läste jag idag i lokalpressen att man hittat en björnhona med sina småttingar i vårt berg Vermion. Och varg uppe på grannberget Pieria. Detta är glädjande nyheter eftersom båda djurarterna är utrotningshotade.
Hoppas nu tjuvjägarna har vett att hålla sej lugna så att arterna kan överleva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

Annika sa...

Jag håller tummarna så de blånar!!!
OCH jag gläder mig över det fina resultatet av dina lungor...
Skönt.

Taina sa...

Vad bra att det såg bra ut! Pust.

Louiza sa...

Jag håller tummarna för dig!
Wardakis

Heléne sa...

Härligt att du kan pusta ut lite!

a-c sa...

Även jag, en ny läsare, önskar dig lycka till.Får jag länka dig på min blogg www.lillaresebloggen.bloggagratis.se
häls.a-c

jaana sa...

hej!
Vilken ö i grekland skulle du rekommendera att åka till på semester? :) jag & min sambo åkte till zakynthos förra året.. men är sugna på en annan ö. Tacksam för svar! :)

Grekland nu sa...

Annika - tack för dina tummar!
Taina - jag pustar också ut må du tro, i alla fall tills nästa undersökning i juni
Louiza - Tack!!
Helene - ja, det har varit oroliga tre månader innan jag fick det här resultatet
a-c - tack för det! Kul att du hittat hit, och självklart får du länka.

Roula sa...

Sá brá att höra att du kann pusta ut lite!

Grekland nu sa...

Jaana - oj vilken svår fråga! Alla öar har ju sin tjusning, sen beror det ju på vad man söker efter: lugn och ro, vacker natur, häftiga barer osv. Vill du höra vad andra tycker om olika öar så är nog det bästa att läsa olika inlägg på www.kalimera.se Själv är jag bättre på att rekommendera platser på fastlandet!
Roula - ja, det är skönt!

Laura sa...

Grattis till det bra provsvaret! Jag håller tummarna för att det inte kommer att dyka upp några förändringar i framtiden heller!