Sidor

söndag 20 juni 2010

Bröllopslördagen

Så var den då över, den där bröllopslördagen som Sverige planerat för så länge. Och allt gick bra. Prinsessan fick sin prins och inte ett öga var torrt. Inte mitt heller.

Vid 16-tiden igår satte jag på datorn för att kolla lite nyheter. Och då ser jag att Svt visar bröllopet LIVE. Så där blev jag sittande i två timmar, fastklistrad, och följde hela vigseln och turen runt stan. Kändes faktiskt rätt häftigt att kunna vara med i direktsändning hemma i mitt grekiska sovrum.

Inte för att jag är nån rojalist, jag är nog ganska neutral i den frågan, men visst var det vackert, det går inte att komma ifrån. Pampigt men utan överdåd, vackra vyer från kära Stockholm, men framför allt kändes det äkta. De såg verkligen så lyckliga ut...

Och MIN lycka var gjord när plötsligen ungdomsidolen Björn Skifs står där, still going strong, och sjunger som en gud under Storkyrkans kupoler! Då fällde jag ännu en liten tår av rörelse.

Annars har inte bröllopet varit nån stor nyhet här i Grekland. Ok, vissa tidningar har skrivit om det på sitt sätt. Vissa har inriktat sej på vad bröllopet kostat men de flesta har konstaterat att storyn är värre än en såpopera: prinsessan som gifter sej med sin tränare...

Grekerna är definitivt inga rojalister, tvärtom. Här slängde man ju ut sina kungligheter, Konstantin och Anne-Marie, på 60-talet (bilden som visar när de var på semester i Grekland förra året är lånad fr Svensk Damtidning), så de flesta gör narr av allt som har med kungahus att göra.

Nu är det slut på värmeböljan. Det är hyfsat svalt och det spöregnade igårkväll. Så nu kan man andas och börja gå ut ur huset igen.

5 kommentarer:

Eva Henriksson sa...

Jag är heller ingen royalist men Daniels tal till viktoria var Underbart.
Allt verkade så äkta och känsloladdat också.....och vackert.
Eller hur?

Marianne sa...

Ja jag är ju väldigt förtjust i kungahuset och ser vad de bidrar med till Sverige, så jag satt klistrad vid tv:n i går. Vi har ju SVT World och de sände från morgonen till sena natten, allt live.

Och visst var allt vackert. En halv miljon var tydligen ute på gator och torg, fantastiskt.

Att det är kärlek behöver man inte tvivla på. Som det strålade om dem, lyckan gick verkligen genom rutan.

Jag njöt också av Skifs och Agnes, jag gillar Agnes väldigt mycket, tycker att hon är så bra! Och Skifs, så klart!

Ja och talen, jättebra var de!

Minerva sa...

Jag satt bänkad framför tv:n hela dagen. Det var fantastiskt vackert och stilfullt. Brudparet var bedårande!

Grekland nu sa...

Eva - Håller med dej, han höll ett helt underbart tal - och utan fuskpapper. Överhuvudtaget tycker jag det sällsynt när det gäller såna här stora bröllop att alltihop kändes så äkta.
Marianne - måste erkänna att jag inte hade väntat mej att jag skulle bli så rörd och tycka att det var så fint. Men det var verkligen helt perfekt och framför allt kärleksfullt! Och Skifs är underbar...
Minerva - instämmer! Bedårande är på pricken rätt ord.

Eva Henriksson sa...

Nu läste jag om dig under veckaN NÄR VI HAR VARIT I FRANKRIKE. Så underbart att kontrollen visade att allt verkade ok. Grattis verkligen. Ett underbart besked och de undersöker så noggrant. Mer än här. Så nu är det bara att glädjas åt allt som är skönt. sommaren naturen barnen och.....