Sidor

måndag 7 juni 2010

Matfestival

Trevlig vecka på er alla där ute i världen! Hoppas ni får en härlig försommarvecka. För egen del hoppas jag få hit en målare som ska måla alla väggar (jag säger "hoppas" för man vet ju aldrig med hantverkare...). Blir nog inte så härligt medan det pågår, men oj vad jag ser fram emot att det äntligen ska bli av!

Helgen som gick bestod av lite blandad kost. En del sol, tre delar regn, ett föredrag om klimatet, promenader, en kväll på pizzeria - och så matfestivalen Food for Good.

Food for Good är en internationell matfestival som varje år äger rum i Kalamaria utanför Thessaloniki i början på juni. Föreningar från 41 olika länder deltar med traditionell mat. Och alla intäkter går till välgörande ändamål.

Platsen är Plaz Aretsou, alldeles vid vattnet.

Där får varje land ett eget litet stånd där man kan duka upp sina godsaker. Som tur är så finns det skydd över borden för igår kom det skurar titt som tätt.

Och vi i svensk-grekiska föreningen deltar förstås. De senaste åren har vi gjort smörgåstårta - stor succé! Men på grund av att de är lite besvärliga att frakta, att hålla kalla (ibland är det VARMT så här års!) så bestämde vi oss i år för att bjuda på nåt annat. Nåt enklare. Och det blev köttbullar, rödbetssallad, knäcke och svensk ost.

Gott det också tyckte vi. Men ingenting går upp mot smörgåstårta! Vet inte HUR många som kom för att fråga var "den där salta tårtan med lax" är. Det blev många besvikna miner när folk förstod att vi inte hade gjort nån sån i år. Fast vi försökte se glada ut ändå!

Suck. Så tyvärr blev det en hel del köttbullar och sallad över. En del tog vi hem igen och en del gav vi bort till institutioner som arbetar med hemlösa och flyktingar och som är tacksamma för alla bidrag.

Våra närmaste bordsgrannar på festivalen var Republiken Kongo.

Lite längre ner huserade våra geografiska grannar Finland!

I vilket fall som helst så är det en trevlig tillställning. Men nu får föreningsaktiviteterna ta semester över sommaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Marianne sa...

Trevligt med matfestivaler! Sist jag var på något liknande måste ha varit i Istanbul på någon julbazaar, fast då får man betala dyrt förstås : ) De brukar ju ha matfestivaler i Kungsan på somrarna också, det brukar vara jätteroligt.

Laura sa...

Den där festivalen låter jättetrevlig! Smörgåstårta i all ära, men man tycker ju att folk borde ha blivit glada över att få prova på något ANNAT typiskt svenskt och inte smörgåstårta som alla tidigare år! :) Blev lite nyfiken, vad bjöd mina landsmän på för mat?