Sidor

tisdag 8 juni 2010

Insnärjd

Blir nog inte mycket bloggat de närmaste dagarna för min del. Är nämligen insnärjd i en lägenhet som är i uppror. För vi ska måla väggar och tak.

Här i Grekland tapetserar man inte, man målar. En del människor är sådär otroligt duktiga och målar hela huset vart tredje år eller nåt. Men såna är inte vi. För oss är detta ett bamsestort projekt som vi inte orkar ta oss an mer än en gång per decennium eller så. Och nu är det dags.

Så nu ska alla möbler flyttas till mitten av rummen, allt ska täckas med plast och det är en förskräcklig röra. Och detta ärskilt eftersom vi har en biljon böcker, kassetter, prylar och diverse annat på en liten yta. Och när man börjar flytta på möbler som man annars aldrig rör, ja då kommer det fram både det ena och det andra som måste sorteras, slängas, kollas. Ja, ni vet.

Målaren kommer i morron bitti. Och på tre dar hoppas han vara färdig. Och då är nog jag färdig också (det är jag förresten redan). Men det ska bli underbart när allt är klart, för jag har längtat efter att få det lite fräscht, och särskilt i de utflugna barnens rum. Återkommer med fler rapporter om jag lyckas hitta datorn bland alla grejer...

5 kommentarer:

Taina sa...

Vad roligt att få lite nya färger! Här målar de också hellre än tapetserar. Och det ganska frekvent verkar det som. Ska bli spännande att se hur det ser ut efter målningen.

Kram

Freedomtravel sa...

Oj, det där ser ut som ett stort projekt! Vi har också målade väggar och inga tapeter, fast vi har inte målat om sen vi flyttade in för sex år sen... och känner inte direkt nåt behov av det ännu heller...?

Marianne sa...

Oj, ja sånt där är jobbigt men härligt när det är klart. Lycka till!

eija sa...

Varma hälsningar från Peloponnesos. Jag har haft en kul men svettig resa här. Där hemma har maken fått vår egen husmålningsprojekt färdig. Jag har bara njutit av Grekland och härliga vyer och människor!
KALO SAVVATOKIRIAKO!
Eija

Grekland nu sa...

Taina - egentligen är det ganska fint med målade väggar, särskilt nuförtiden när folk målar i olika färger och inte bara i vitt. Men det blir osedvanligt bökigt och kladdigt...
Freedomtravel - förstår dej, jag kände heller inget behov förrän nu - och nu dröjer det säkert MINST tio år till innan jag gör om det här!
Marianne - tack! Ja, det ska nog bli bra när det äntligen är klart, men fy vad det är jobbigt när det pågår.
eija - Åh, vad härligt det låter! Hoppas du har det riktigt skönt (och nästa gång ska jag nog göra som du, åka bort när det ska målas...).