Sidor

torsdag 10 juni 2010

En ryss i vårt hem


Sitter fortfarande fast i ett obeskrivligt kaos. Precis som när man flyttar så upptäcker man såna här gånger hur FÖRSKRÄCKLIGT mycket saker man har!! Var i hela friden fick vi plats med allt det här? Och varför samlar man på sej så mycket? Själv är jag beredd att slänga ut hälften på stört, men är man gift med en ekorre så är inte det så populärt...suck.

Vår målare heter i alla fall Viktor och är ryss. Han kommer från det som förr hette Leningrad. Han blev alldeles lyrisk när han klev in genom dörren och fick se alla våra bokhyllor med böcker: "I ett sånt hem är jag uppvuxen", sa han och ögonen lyste. Hans pappa var historiker och har skrivit 40 böcker. Viktor själv har studerat psykologi och pedagogik på universitetet i Moskva - men utvandrade till Grekland för 17 år sen tillsammans med fru och son på grund av arbetslöshet. Nu jobbar han som målare och hantverkare i Naousa medan frun, även hon med universitetsstudier bakom sej, städar på sjukhuset...

Viktor berättar att det gått bra med jobb ända tills nu, men den senaste vintern var den sämsta hittills. I den ekonomiska krisens spår avstår förstås folk från att renovera, man skjuter hellre upp det och väntar på bättre tider. (Det är bara vi som gjort tvärtom, väntat med att måla i tio år tills krisen kom :=)

Idag kunde vi inte ens komma åt spisen eller kylskåpet, så det fick bli lunch ute, på "strandvägen". Det var härligt att få komma ut en stund i friska luften och sitta under lindträdets skugga.

Annars har värmen kommit på besök och behagat ge oss temperaturer på ca 30 grader. Det positiva i det är att allt nymålat torkar fort som sjutton.

Sen har vi fått årets första persikor! En av alla våra snälla grannar kom med två såna här påsar till oss, så nu är kylskåpet fullt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gift med en ekorre, skriver du. Jag tycker det verkar som alla greker är mer eller mindre ekorrar, själv har jag också en...
Lycka till med målningen

Anonym sa...

Jag har stillsamt reducerat våra ägodelar vartefter, men det får inte märkas... Jag "ställer undan" en pryl då och då...så skönt att ha fri golvyta och plats att röra sig.
I-landsproblem, visst, men man vill ju inte såra någon i familjen med att påstå att den där förfärliga tavlan eller stolen eller vad det nu är, verkligen måste bort. - Men man kan ju ställa undan, som sagt.
(Vilket har medfört att våra förråd är knökfulla)
Monica P

Grekland nu sa...

lena - haha, ja jag tror också det finns många ekorrar i Grekland...Nu är själva målningen färdig, nu återstår att få ordning på alla grejer, ett hästjobb det också.
Monica - bra knep! Även jag försöker smygslänga eller ställa undan grejer ibland, och oftast är det ingen som märker nåt. Men visst, de stackars förråden fylls till bristningsgränsen.