Sidor

lördag 24 juli 2010

Att välja och vraka

Hade allt blivit som planerat den här sommaren så skulle vi varit uppe i Norrbotten just nu. Närmare bestämt i Boden med omnejd. Skulle nog varit jättetrevligt! (Möjligen förutom vädret, regn och 12 grader såg jag på en väderkarta, kan det stämma?)

Men årets sverigeresa gick upp i rök, så det blir varken Boden, Stockholm eller Alingsås. Istället sitter vi nu här med en stor karta över Grekland och försöker hitta på vart vi ska åka på semester.

Trots att vi bor här i Grekland så har vi nästan hela övärlden kvar att se. Så det är bara att välja och vraka. Till Korfu vill jag gärna åka igen! Sist jag var där var jag 22 år och rusade runt ön med en trimmad moped. Och på Rhodos har jag aldrig varit. Inte heller på den gröna ön Thassos.

Eller varför inte åka till Lesvos igen, där vi kan bo i sonens studentrum? Mamma Mia-öarna Skiathos och Skopelos är också fina, men det är dyrt att ta med sej bilen dit. Kanske vi skulle åka till ön Lefkada, dit man kommer via en bro? Västkusten är överhuvudtaget outforskat område för oss.

Känns lite lyxigt att bo i ett land där man kan välja bland hur många fina platser som helst. Och eftersom både maken och jag har rätt till en sorts turistkuponger för sju dagar så behöver det inte bli dyrt heller. Eller vad sägs om 8 eller 12 euro per natt? Fast jag vet inte om vi kan hitta plats på nåt sånt ställe just nu när det är högsäsong. Å andra sidan hör vi hela tiden om att det är få turister i år: grekerna har inte råd och utlänningarna har skrämts iväg till annat håll. Så man vet aldrig, ska ägna kvällen åt att kolla runt lite så får vi se var vi hamnar...
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Tina sa...

Korfu är underbart! Lefkas har jag varit på tre gånger och åker gärna tillbaka. Längst norrut på Kefalonia finns en urgullig by som heter Fiskardo. Så, mitt tips är Joniska öarna!!!

Roula sa...

Och Thassos är underbart!

Har varit här sedan den 20 Juni och har ännu 3 veckor innan jag resa till Tyskland igen.

Sá grönt och fint här är.

Trevliga människor och sá god mát!

Kram!

Skiathos sa...

Skiathos är underbart och Lefkas likaså. Inget fel på Zakynthos heller :)

Anonym sa...

Så egendomligt att höra att trenden tycks vara densamma överallt, själv har jag besökt många av de grekiska öarna ett otal gånger, Rhodos, Kos, Kreta, Zakynthos, Korfu osv. men i mitt eget hemland (Finland)har jag inte turistat alls och knappt i Sverige heller.
Fast till en del beror det förstås på att jag blev biten av Grekland redan vid första besöket och lider av ständig längtan dit. (Lefkas blev jag dock inte tagen av i motsats till Tina).
Lycka till med er semester!
h. Inga-Britt

Anonym sa...

MEN, så trevliga problem! Det kommer säkert att göra er gott, så jobbig som tiden varit nu senast.

Själv ska jag och min gubbe göra en rundtur i Grekland när vi kan. Det har vi sagt i åratal nu...träffa lite gamla vänner, se lite nya vyer, låtsas att vi är unga på nytt...

Aridea, Delfi , Meteora, Peleponessos, Limnos, det finns många ställen jag vill se igen.

Ni blir nog nöjda vart ni än åker.
Monica P

Kim M. Kimselius sa...

Låter underbart att kunna välja och vraka vart i Grekland ni ska åka. Här i Sverige vräkte regnet ned i två dagar och orsakade översvämningar, nedfallna träd och strömavbrott. Och efter att ha haft +32 grader föll temperaturen till ca +12-14 grader. Enorm skillnad! Ha en trevlig semester. Kramisar Kim

Grekland nu sa...

Tina - Kul att du nämner Fiskardo! För om vi skulle åka till Lefkas så hade vi just tänkt ta en tur till Fiskardo också där vi har några bekanta. Men det får bli en annan gång.
Roula - Oj, är du på Thassos så länge, vad lyxigt! Jag tror också det är en grön och fin ö, måste nog åka dit snart.
Skiathos - Har varit på Skiathos en gång, men det var för nästan 30 år sen så jag vill gärna åka dit igen...Säkert inget fel på NÅGON ö, det är väl det som gör det svårt - eller kanske lätt - att välja.
Inga-Britt - Ja visst är det lite märkligt att man ofta åker nån annastans och lämnar det egna landet till sist. Oj, så många öar du har varit på, jag hoppas också få se dem alla.
Monica - jo det är ett ganska trevligt "problem", det håller jag med om. Hoppas att ni får till er rundresa snart!
Kim - Men fy vilket vädersomslag! Fast även här har det slagit om, från 35 grader till 25 och regn på eftermiddagarna. Skillnaden är väl att här vet man att det inte håller i sej så länge, det blir nog snart svettigt igen.

Susanne sa...

Så, hur kommer det sig att du/ni är i Grekland? Permanent flytt, arbete LR vad? *nyfiken*