Sidor

måndag 26 juli 2010

Bokad badsemester och bensinstrejk

Nu har vi bestämt oss. Vart vi ska åka på semester alltså. Vi blundade och satte fingret på kartan...och det blev varken Lefkas, Korfu, Thassos eller Skiathos.

Utan det blev Euboia - eller Evia som det uttalas. Greklands näst största ö, efter Kreta. Men ganska okänd för utländska turister verkar det som, kanske för att det inte går några charterresor dit?

Vi ringde först till några ställen på Lefkas, men fick nobben, inte en chans att hitta rum i början av augusti. Så då tänkte vi att det kanske är bättre med en plats som inte är riktigt så turistisk. Så när vi på Evia hittade ett pensionat som enligt reklamen låg 25 steg från stranden, ja då slog vi till. Byn heter Kanatadika och ligger ca 20 km från den populära badorten Edypso, där det finns varma källor. Man tar sej dit med en bilfärja som tar 20 minuter, lätt som en plätt. Bilden har jag lånat från Wikipedia och visar EN av Evias alla stränder.

Så på söndag åker vi dit och stannar en vecka för att koppla av. Om det nu finns bensin att få tag på, vill säga. Tankbilarna strejkar och just nu är det i stort sett slut på all bensin. Var ute för en stund sen och försökte tanka, men det var slut på de flesta ställen förutom på ett ställe där det var 25 bilar i kö. Löser det sej inte snart så kommer det att bli kolugnt på vägarna! (Bild från AP).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Tina sa...

BRA val! Ha en härlig semester!

Laura sa...

Åh, det ska bli spännande att få läsa om er semester sedan då ni kommer tillbaks! :) Jag hoppas att ni mår bra och att ni får en skön semester (passar på och säger det redan nu om jag skulle glömma att göra det innan söndag)! Det kan vara skönt att få komma bort från vardagen och det tunga som ni precis har gått igenom och få tänka på något helt annat ett tag! Det hjälpte mig då min faffa dog!

kram!

Anonym sa...

Oj vad ni har det jobbigt! Inte för att alla strejker och demonstrationer förbättrar ekonomin precis, samtidigt kan man inte annat än lite grann beundra och le åt det grekiska temperamentet.
Faktiskt ordnas det charterresor till Evia också, men det är ganska nytt, åtminstone på den nordiska fronten, och så länge som engelsmännen inte invaderat ön kan man räkna med lugn och ro tror jag.
Skulle själv gärna ta en titt på Evia, tyvärr har jag ingen möjlighet att resa så mycket jag skulle vilja. Hoppas ni kommer dit i alla fall och ha det skönt!Hälsningar Inga-Britt

Linda sa...

Hoppas ni får en underbar semester!

Va på Evia förra året, jättefin ö.

Syns i höst igen på Ikea!

Grekland nu sa...

Tina - tack! Jag hoppas det blir bra, bara bensinstrejken slutar.
Laura - Det bästa vore om de har trådlöst internet där för då blir det direktrapport, men det vet jag inte än. Och jag tror också det blir skönt att få komma bort lite och få nåt annat att tänka på.
Inga-Britt - jo minsann, här frodas alla sorters strejker. Kanske inte särskilt smart mitt i turistsäsongen. Jaså, det finns charterresor till Evia,det visste jag inte. Men de bor säkert inte i den lilla by där vi ska bo.
Linda - Jaha, du var där förra året! Du får berätta när vi ses på Ikea. Ha det så skönt själv!

Susanne sa...

Ah, påminner mig om när jag bodde på Nya Zeeland, där jag ofta hittade små stränder där man kunde vara helt ensam och njuta av livet i allmänhet =)