Sidor

måndag 27 juni 2011

Demonstration på Akropolis

Knappt hade vi vaknat i morse, min fotografkompis och jag, förrän vi hörde på Tv att den kommunistiska fackföreningsrörelsen PAME satt upp två banderoller på muren runt Akropolis. Igen, för det har de gjort ett par gånger tidigare. Anledningen är förstås att det brukar ge eko ut över världen.

Vi satte kaffet i vrångstrupen och slängde oss i väg och strax före nio var vi där. (Kompisen bor mycket lägligt bara tio minuters gångväg därifrån). Två banderoller, en på engelska och en på grekiska förkunnade att "folket har makten och ger inte upp".

Vi traskade upp alla trapporna men kom inte närmare än så här, för vakterna hade spärrat av det område där de höll till.

Utanför ingången stod några andra "kamrater" och de berättade att de tillsammans med ett 100-tal medlemmar anlänt till Akropolis kl 6 på morgonen. De behövde inte bryta sej in, utan vakten öppnade grinden och släppte in dem. Målet med aktionen var att "förbereda" för de två dagarnas generalstrejk som ska ske tisdag och onsdag. Vid tiotiden tog de ner banderollerna och gick därifrån, med slagord och fanor, men lugnt och utan bråk. Ett par polise stod i skuggan under ett träd och tittade på. SvD har skrivit en artikel om hur Grekland laddar inför uppror. Och DN har en allmän artikel om generalstrejken.

Det var dagens morgonpromenad. Nu vill jag ha det kaffe jag inte hann dricka i morse!

2 kommentarer:

Monica P sa...

Mitt i smeten, Ingabritt!

Grekland nu sa...

Monica - jajamensan, det gillar jag!