Sidor

tisdag 13 mars 2012

Det som gäller är NU

Igår fick vi veta vilken låt som ska representera Grekland i Eurovision. Här är inte Eurovision nån stor grej, som i Sverige där Melodifestivalen svällt upp till enorma proportioner. Och särskilt nu hålls det hela som tur är på en lågbudgetnivå här.

Fyra låtar fanns det att välja på. De har visats som reklamsnuttar i TV under ett par veckor. I mina öron lät de ungefär likadant allihop. Och igår var det dags att rösta i ett TV-program som sändes direkt från en - affärsgalleria... And the winner is: "Aphrodisiac" med Eleftheria. Skriven av Dimitrios Stassos, Mikaela Stenström och Dajana Lööf. Jaha, svenskar verkar det som? Den fastnar i alla fall i skallen, den sjöng i mitt huvud hela natten. Vill ni lyssna så gör det här

För att fortsätta med det musikaliska så är jag trallande glad idag. För jag slipper ta cellgifter! Inte vet jag om det är rätt beslut från doktorns sida, men jag är så vansinnigt glad just nu slippa gå igenom detta igen så jag väljer att tro på det. Istället ska jag få en ny sorts hormonbehandling som ges i form av sprutor en gång i månaden. Fick första sprutorna igår. JUST NU anses jag som sjukdomsfri, efter operationen då allt elakartat togs bort. Om morgondagen vet vi intet, så det som gäller är NU! Och livet är underbart...

13 kommentarer:

Gunilla sa...

Så skönt att höra att du slipper cellgifter! Lycka till med behandlingen.
Gunilla

Birgitta Ryås sa...

Å, så skönt att du slipper cellgifter! Hoppas att du inte ska må dåligt av sprutorna.
Egentligen är det NU som gäller för oss alla - vi vet inget om morgondagen när det gäller hälsa och liv.
Gläds med dig! Vi fortsätter och drömmer om Grekland i september...
Kram!

Ingegerd sa...

Så underbart. Jag är så glad för din skull.

Ingrid sa...

Det var minsann en positiv nyhet från dig. Hoppas att allt går bra för visst är det NU som är viktigast.
Ang. Eurovision tycker jag som du att alla låtarna var likadana. Och en mycket sparsam show som behövdes i dagens läge. När Helena Paparizou vann var det annorlunda tider i Grekland.

Anonym sa...

Så bra!Hopp, dans og vær lykkelig!

Kirsti

Anonym sa...

Åh, grattis till en bra start!
Det finns ju faktiskt nya metoder har jag förstått, undrar just om det som brukar ordineras under 5 år efter operation också är hormoner.
Hur som helst, hoppas allt går bra, och att våren kommer till er i Naoussa snart!
h. Inga-Britt

anneli sa...

Så underbart Ingabritt! Gläds verkligen med dig!
Om morgondagen vet vi inget det gäller att njuta av varje dag man får.

Grekland nu sa...

Gunilla - Tack, snälla du!
Birgitta - Ja, det är otroligt skönt. Och sprutorna ger inga direkta biverkningar alls, eftersom jag redan tagit hormontabletter i flera år. Fortsätt att dröm om Grekland, men jag hoppas drömmen blir till verklighet! Kram!
Ingegerd - Jag vet att du gläds med mej, kram!
Ingrid - Ja, det känns bra! Inte alltid lätt att leva i nuet, men just nu njuter jag av vanliga enkla saker. Och du har rätt i att det var ett "annat" Grekland på Paparizous tid...
Kirsti - Ja! Jag gör gärna små glädjeskutt just nu...
Inga-Britt - De tabletter som man brukar ge under fem år är just en form av hormonbehandling för sådan cancer som är hormonkänslig. Sådana har jag ätit i tre år, men nu ska jag få en annan sorts hormonbehandling i form av sprutor och dem kan man ta resten av livet. De gör det "ogästvänligt" för cellerna att växa.
anneli - Så sant! Men så svårt, det är synd att man ska behöva bli sjuk för att man ska uppskatta nuet!

anitaskreta sa...

Ja, tank om vi alla kunde lara oss att leva i nuet! Lycka till o kram!

Musikanta sa...

Så underbart för dig att slippa cellgifter. Hoppas du mår bättre av sprutorna. Jag är fortfarande väldigt förkyld och hostar hela nätterna - men febern är borta så att jag inte går omkring i något vacuum längre... När jag blir riktigt bra igen ska jag sätta upp en lapp på kylskåpet där det ska stå :"Gläd dig varje dag åt att du är frisk!" Det är väl så du känner dig just nu, antar jag.

Många kramar från Ingrid

eva i Aten sa...

Härligt, Ingabritt! Det låter ju som något väldigt bra, toppen!
Den svenska låten tycker jag är superbra i alla fall, mycket annorlunda och speciell! Tjoho!
Ha en fin kväll!

M sa...

Hoppas din behandling går bra och skönt att höra att du slipper cellgifter. Det där med att leva i nuet är verkligen en konst och jag beundrar folk som behärskar den, själv gör jag det definitivt inte! Vad gäller schlager tycker jag det är trist att alla sjunger på engelska numera, jag är verkligen inget fan av popmusik och liknande, men en poplåt från Azerbadjan kan ju bli spännande i alla fall tack vare språket den sjungs på. Hälsningar M

Marina pa Kreta sa...

Vad jag är är glad för din skull!
Nu hoppas vi att du slipper sådant elände i framtiden.
Kram!