Sidor

lördag 31 mars 2012

Från sin bästa sida

Efter sju timmars bussresa så kom jag fram till Aten igår. Rätt lång resa, men helt ok i sällskap med P4 Extra och Lotta Brommé, som jag hade i Mp3-spelaren.


Och den plågade och sargade grekiska huvudstaden, som genomgått en tuff vinter på alla sätt, visade sej nu från sin bästa sida. Tänk, vad lite vårsol kan göra! Träd och buskar blommar, koltrasten sjunger och folk strosar på gator och sitter på utecaféer. Och det är alldeles lagom varmt. Såna här dagar går det - nästan - att glömma krisen för en stund.

Och i Paulusgården, dvs den skandinaviska kyrkan, var det vårbasar. Kul att jag lyckades pricka in den för en gångs skull. Och det var inte bara jag och min kompis som hängde på låset när kyrkan öppnade...


Påskpynt och en hel del fint konsthantverk fanns det, liksom loppmarknad med kläder och böcker. Mina fynd blev två sjalar och två böcker. Sen var vi ju tvungna att smaka på laxsmörgås och våfflor...

I övrigt har min fotografkompis och jag traskat kilometervis i stan, gjort reportage
i saluhallen samt varit på vernissage. Men det skriver jag om en annan dag. Och gissa vad - min kamera fungerar plötsligt som vanligt igen! Jag börjar nästan tro på mirakel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Teknikens under! Och underbara bilder från Aten, våren gör underverk.
Ha det bra, kaló mina
ö.
Inga-Britt

Monica P sa...

Bra! Vi väntar på Aten-rapport!

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Visst är det ett teknikens under i ordets rätta bemärkelse. Och jag har tagit över hundra bilder i Aten, utan några problem, nu fungerar den som vanligt.
Monica - den kommer!