Sidor

tisdag 3 april 2012

Spännande värre


Hemma i Naousa igen, efter en INTENSIV helg i Aten. Bussresan gick genom ett landskap i vårskrud, med böljande gröna kullar, höga snöklädda toppar, oändlig åkermark i Thessalien och häftiga raviner i Tembi. Och det starka solskenet dränkte landskapet i det där typiskt grekiska ljuset.

En lugn och njutbar resa med andra ord. Tills vi kom några kilometer utanför Larissa. Då blev det spännande värre. För där stoppades bussen av en polisbil. Chauffören kallades ut och vi trodde det var en körkortskontroll. Men sen kom fler polisbilar med blinkande rödljus och bussen omringades av 7-8 poliser som såg rätt bistra ut. En av dem kom in i bussen och beordrade oss att hålla händerna över huvudet eller på sätet framför - hands up! Han gick genom bussen och spände ögonen i oss var och en. Tre personer beordrades gå av för kroppsvisitering, framåtlutade mot en bil, ni vet sådär som dom gör på film...

En av dem var en man med asiatiskt utseende och de andra två var unga män (från Naousa visade det sej) i nån sorts hippiklädsel, dvs trasiga jeans, fransar, hästsvans. De visiterades och förhördes. Dessutom vände poliserna upp och ner på de säten längst bak där de unga männen suttit, de lyste med lampor, kröp på golvet. Knarkspaning? Inte vet jag.

Efter en god stund fick de tre "misstänkta" gå på bussen igen. En av poliserna klev också på och tackade oss för gott samarbete. Man hade fått ett tips om något "mycket allvarligt" och var tvungna att göra denna kontroll "för vår säkerhets skull". Sen åkte vi vidare, med drygt 40 minuters försening.

Väl hemma vid 23-tiden öppnar jag min resväska - och hittar en svart kostym, vit skjorta och en manlig necessär...FEL VÄSKA! Nån annanstans satt antagligen en karl och kollade snopet på mitt nattlinne och mina svenska deckare som jag köpte på kyrkans vårbasar. Stön!

Nu på morgonen har jag lämnat väskan till busstationen - och om en timme ska jag förhoppningsvis få tillbaka min egen från den okände mannen som klev av i Veria.

Fler rapporter från Aten, med gott om bilder, kommer senare. Måste först få tillbaka kamerasladden som ligger i resväskan...

5 kommentarer:

Monica P sa...

Vilket äventyr! Och tänk om det hade varit en skummis som lagt sina grejor i din väska eller nåt, då skulle du kunna skriva en deckare om detta...

Gunnar sa...

Ja, så här börjar boken... Väntar med spänning på fortsättningen.

anneli sa...

Oj oj vilket äventyr ! Som i en film! Lite skrämmande också!
Slutet gott ..allting gott om du får tillbaka din egen väska förstås!

Anonym sa...

Det var då spännande i överkant, litet obehagligt kunde man tycka!
Hoppas verkligen du fått din väska tillbaka, förmodligen vill herremannen i fråga också ha sina tillhörigheter hem!
Trevlig fortsättning på månaden, här firar vi ju påsk en vecka tidigare än i Grekland!
h. Inga-Britt

Karin sa...

Innan jag hann läsa klart meningen trodde jag att du shoppat en kostym och annat manligt på vårbasaren till din man!!!Hoppas väskbytena rättar till sig!