Sidor

lördag 19 maj 2012

Bröllopsfesten pågår...

Ni kanske minns att jag skrev om att det var bröllop på gång i vårt flerfamiljshus. Och det pågår NU, kan man säga. Vigseln är över och om ett par timmar börjar festen, så nu är vi hemma och vilar benen lite.

Det började vid 16-tiden i eftermiddags då musikerna kom och drog igång sina zournades och daoulia så det ekade i trappuppgången. För ett bröllop börjar hemma hos brudens respektive brudgummens föräldrar (oavsett om paret kanske redan bor ihop). Brudgummens närmaste vänner och släktingar trängdes i lägenheten - men eftersom inte alla fick plats går det lika bra att ta sej en svängom i trapphuset också...

Nån timme senare gick alla ner på gatan och där fortsatte dansen. Den första dansen stod vi grannar för - men det kunde jag ju inte fotografera så det får ni inte se, haha. Sen fortsatte dansen med brudgummen och de närmaste familjemedlemmarna. Flickan i vita klänningen är en brudnäbb.

När klockan började närma sej 18 gick vi iväg genom stan, med musikerna som spelade och brudgum och familj som dansade fram på gatorna.

Utanför kyrkan stod bordet med "boubounieres" och chokladbitar som alla gäster får.

Och sen hördes musik igen - bruden var på väg! Hon kom gåendes med sin familj och sina vänner, i en otroligt påkostad brudklänning med långt släp.

Och här möts brud och brudgum för första gången den här dagen. Glada och lyckliga. (Bilderna går att klicka större som vanligt).  Därefter följde vigseln. Förresten, i samma kyrkan gifte vi oss en julidag för...låt se nu...28 år sen!

Brudparets bil stod parkerad på gatan, smyckad med fint blomsterarrangemang. I den ska brudparet att åka från kyrkan till festen, lite senare ikväll.

Som sagt, om nån timme eller så börjar festen. Och den vet man aldrig när den slutar så det är nog bäst att vila en stund...

6 kommentarer:

Pettas sa...

Härliga glada bröllopsbilder!
Hoppas att festen blir toppen och
någonting att minnas långt efteråt

Karin

Ingalill sa...

Jag var på bröllop förra sommaren i Egion så jag vet hur påkostat allt kan var, vet inte om det är samma nu i krisen tecken men om jag känner grekerna rätt så sparas det nog inte på något. En upplevelse utöver svenska bröllop.Läser di blogg VARJE dag och tycker att den är bättre än alla andra.

Anonym sa...

Känner igen det!Först förkvällen med alla släkingar,sen bröllpsdagen,dansen till kyrkan,efterfesten med all dans,fick sätta fötterna i kallt vatten efter vi kom hem kl 2 på natten.Det var det tredje bröloppet vi vari på bland syskonbanen,nu har vi averkat brölopp o 2 dop.Nu blir det lugnare när vi kommer ned i augusti.Här i Nässjö blommar häggen,planterat blommor i på alanen satt ut mina övervintrade pelagonir,väntas sommarväder komande vecka,ha der så,,, bra i Grekland.

Anonym sa...

Vilken fest! Ni är säkert ganska urlakade nu, för att inte tala om huvudpersonerna, fast dom är ju yngre förstås. Hoppas familjerna inte får svälta resten av året för att betala kalaset!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Pettas - Jo, festen blev mycket trevlig, en av de gladaste och spontanaste jag varit på faktiskt. Så det blir nog ett fint minne för brudparet!
Ingalill - Tack för dina snälla ord och kul att du är en trogen läsare!! Jodå, bröllop är påkostade minsann, men utan att veta säkert så TROR jag att många försöker minska ned på onödiga utgifter nu. Det går inte annars. Men säkert är det många familjer som tar lån för att kunna ordna ett fint bröllop.
Anonym - Haha, jag skulle nog också behövt sätta fötterna i vatten i natt...Men det är spontant och roligt, inte det minsta uppstyltat på grekiska bröllop och det gillar jag. Härligt att det blommar i Nässjö!!
Inga-Britt - Jodå, urlakade var ordet...Och säkert kostade kalaset en del för det var många gäster på festen, men jag hoppas väl som du att de ska slippa svälta resten av året. För det är en STOR kostnad med bröllop, samtidigt är det viktigt att man inte avstår från att gifta sej trots krisen (för man hör par som säger så också).

Eva in Athens, Greece sa...

Härliga tider! Underbart att ni dansade på gatan, det har jag inte sett på Kreta.
Kram
☼☼☼