Sidor

tisdag 15 maj 2012

Parlamentsval - igen...

Jaha, då blir det val igen här. Den sista överläggningen mellan partiledare och president kollapsade nyss och ledde inte till att någon regering kunde bildas. I morron bildas en expeditionsregering som ska leda landet till nyval. SUCK, suck, suck...(säger jag).

Man undrar ju vad som kommer att bli annorlunda nästa gång? Blir det en ännu tydligare vänster- respektive högermarkering, eller kommer folk att (för säkerhets skull) återgå till de två stora mittenpartierna? Läs SvD här.

Det var full storm även på väderfronten i natt. Spöregn i kombination med starka kastvindar. Trodde hela huset skulle flyga iväg. Massor med träd och grenar bröts och markiser gick sönder.

För att prata om nåt trevligare så kan jag tipsa om ett par fina evenemang för er som bor i Grekland. På fredag kväll spelar den svenske klassiske gitarristen Per Skareng i Thessaloniki, i "Bei Hamam" vid Aristotelous, kl 20.00. Fritt inträde.  Och på lördag i Aten, i S:t Pauls Church, blir det skandinavisk musik med den svenska kören Samklangen från Arvika samt den skandinaviska kyrkans kör från Aten kl 19.00. Vi får väl se om jag kan få till en liten trip till Thessaloniki på fredag...

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Jobbigt med en sådan turbulens i politiken och även i vädret! Hoppas att det kan bli någon ordning på politikerna så småningom och vackert väder dessutom...
Kram!

Ingrid sa...

En sak är alltid säker i Grekland nämligen att det vackra vädret kommer än om det är kallt för närvarande, även här i Florina. Så just nu behövs det lite varmare kläder. Men om det blir någon ordning på politikerna det är minsann en annan fråga. Med en sådan röra i regeringen kan man fråga sig ibland om Grekland verkligen tillhör Europa. Synd att det alltid är det enkla folket som får det tjärvt i framtiden.
Det låter fint med de svenska konserterna och det är ju relativt sällan svenska artister uppträder i Grekland.