Sidor

måndag 14 maj 2012

Grannrelationer

Medan man i Aten gör ett sista desperat försök idag att bilda regering pågår bröllopsförberedelser hos våra grannar. Deras son ska gifta sej. Vår trappuppgång är nu välstädad som aldrig förr och pyntad med rosetter och tyll.

Och under hela veckan fram tills bröllopet som är på lördag kommer det att välla in folk till brudgummens föräldrar för att lämna presenter. Nu har även jag köpt en present så i eftermiddag ska jag gå till grannarna för att lämna den och bli bjuden på kaffe och tårta. Det är viktigt med goda grannrelationer, både i den lilla och den stora världen.


7 kommentarer:

Pettas sa...

Så trevlig tradition. Hoppas du får det mycket trivsamt och att tårtan är god:)

anneli sa...

Så vackert det gör alltid här vid bröllop! Och fina traditioner.
Önskar nån gång få vara med på ett grekiskt bröllop!
Ha det gott!

Musikanta sa...

I Sverige hade det väl inte gått att dekorera en trappuppgång - dekorationerna hade väl inte fått vara ifred eller hade någon granne retat sig...
Grannsämja är annars A och O när man bor "kollektivt" - även när man bor i hus.
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Pettas - Ja, det finns många trevliga traditioner runt bröllop. Ibland är de nästan FÖR många, men att pynta trapphuset eller balkongen är ganska fint tycker jag.
Anneli - Hoppas du får vara med nån gång, det är lite kul med alla traditioner.
Musikanta - Haha, ja det har du nog rätt i...Men vi bor bara fyra familjer i vårt hus och känner varann väl, så nån sån risk finns inte här. Och vi har god sämja, som tur är (för sånt är inte alltid fallet minsann...).

Eva in Athens, Greece sa...

Jättefint! På Kreta blev man bjuden på så gott som alla bröllop som hölls med någon bybo inblandad. Där är ett litet bröllop med ca 800 personer, ett normalt med ca 1200 och ett stort med ca 1500...
Något svenskt bröllop har jag dock aldrig varit på vad jag kan minnas, men nu i juni ska jag faktiskt hem för att gå på bröllop! En bästis ska gifta sig i en fjällkåta i Saltaluokta, nära Jokkmock och Gällivare! Jag är ju från Umeå, men så långt norrut har jag aldrig varit!
Skönt att allt funkar bra mellan er grannar!
☼☼☼

Eva i Tyresö sa...

Det är tydligen mycket viktigt med presenterna???? Hur är traditionen kring dem?

Grekland nu sa...

Eva i Aten - Ja, de grekiska bybröllopen kan verkligen vara enormt stora! Men att gifta sej i en lappkåta låter också jättemysigt tycker jag (som inte själv är så mycket för stora fester, gillar mer små bröllop...).
Eva i Tyresö - Presenter är viktiga och oftast väljer paret ut diverse saker i några olika affärer som de vill ha och som man alltså kan välja mellan. En del uppger att de vill ha pengar och lämnar ett bankkonto. Just det här paret lät oss välja helt fritt, så då köper man något till hemmet som man alltså lämnar till föräldrarna veckan före bröllopet.