Sidor

söndag 13 maj 2012

Musikalisk träff

Det är lite dagen efter idag. Igår var det konsert och sen blev det fest för de tre körerna efter det. Kom inte hem förrän på småtimmarna och sånt sätter sina spår nästa dag...Man är ju inte 20 år längre, konstigt nog.

Men allt gick som det skulle på konserten, även om vi var på väg att packa ihop och gå hem när vi på repetitionen hörde de andra två körerna som var inbjudna. De låg ett antal snäpp högre upp än oss, om man säger så...Särskilt Polyphoniki Chorodia från Patras. Det är en kör i absolut toppklass och kan utan vidare mäta sej med riktigt duktiga internationella körer. De har spelat in skivor, framträtt i Tv och har fått en massa priser. Deras framträdande var en ren och skär njutning, både för öron och ögon.

Så det var med hjärtat i halsgropen som vi intog scenen direkt efter denna kör. Men en glad amatörkör har väl sin tjusning den också. Lättsam repertoar, kända ansikten för publiken, så visst, vi fick applåder vi också.

Och som sagt, därefter inbjöds de gästande körerna till en fest där vi dukade upp vår buffé. Sen dansade vi - och sjöng - av hjärtans lust till levande orkester...


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är säker på att ni lät bra ni också, om ni hade roligt så är det ju förresten huvudsaken.
Kul att ni hade en trevlig fest, du repar dig nog på en vecka eller så!
h. Inga-Britt

Karin sa...

Låter som en härlig kväll! Nej, man är inte 20 år längre! Det är bara på påsknatten om det vankas soppa efter mässan som vi är uppe till småtimmarna. Men kul är det när man orkar. Grattis till en fin körupplevelse också!

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Haha, jodå, det kanske tar nån vecka...Och vi försöker väl säga det till varann då och då i kören, att huvudsaken vi har roligt. Men det är klart att när man ska framträda så är det ännu roligare om det låter bra! Det går dock framåt, säger dom som brukar lyssna, vi blir bättre och bättre.
Karin - Precis, påsk och nyår ungefär, det räcker som nattsudd...Men kul var det, det går inte att komma ifrån. Och det är roligt att sjunga, även om vi inte är några proffs!

Monica P sa...

Nog lät det såbra som helst...var inte så självkritisk! Vi andra som inte kan sjunga alls njuter av att höra på er som kan!
Och jag håller med om att det är roligt att träffas så här och göra något vettigt tillsammans! (Lite avundsjuk...)

Grekland nu sa...

Monica - Jodå,för all del. det gick nog att lyssna på oss också, men det var lite orättvist att behöva sjunga direkt efter denna fantastiska proffskör! Kontrasten blev alltför stor...men som sagt, vi var på hemmaplan och hade en hel del supportrar i publiken! Och KUL är det!