Sidor

måndag 25 juni 2012

En brokig helg

Ibland blir det inte riktigt som planerat. Men det kan bli rätt OK ändå.

Igår kväll åkte min kör iväg för att ha utomhuskonsert i Kalikratia. Det ligger mellan Thessaloniki och Chalkidiki och är en resa som tar drygt två timmar. Vi och ett par andra körer skulle sjunga på torget nere vid hamnen.

Men även i Grekland kan faktiskt vädret ställa till det - till och med mitt i sommaren. Så under resan dit började det blåsa, åska, blixtra och spöregna. Vi tänkte att det nog skulle gå över...Nähä. Det fortsatte att regna och när vi väl var framme fick vi veta att hela konserten skulle ställas in. Ridå.

Och vad gör man då med tre körer som kommit resande långt ifrån? Jo, den stackars värdkören fick i all hast ordna till en liten fest inne i en skola. Fram med skolbänkar och stolar, fram med den mat som vi skulle bjudits på efter konserten. Sen hade vi en spontan fest där vi sjöng några sånger var för de andra körerna. Sen startade vi återresan och var hemma igen vid två på natten. Trötta!

Men! Jag hann i alla fall träffa våra goda vänner och "koumbarous" från Sverige som semestrar i Kallikratia. Vi hade inte setts på länge så det var värt resan att få fika en stund tillsammans med dem.Förutom körresan bestod söndagen av både en minnesstund i kyrkan och ett barndop i Agios Nikolaos. En brokig helg, precis som livet självt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Rätt intressant helg verkar det som. En njutning att titta på din nya profilbild!
h. Inga-Britt

Monica P sa...

Regn? Vad är det???

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jo, det var en intensiv helg och jag gillar ju när det händer saker, så jag klagar inte...Och profilbilden är tagen i Chorefto i Pilion.
Monica - Haha, jo du vet, sånt där blött som faller från skyn...Nästa gång ska jag skicka iväg lite till er!

Karin sa...

Härligt att kunna göra det bästa av situationen! Finns alltid något positivt man kan göra, som att sjunga och umgås med människor! Regn kan inte vi heller definiera länge!!

Eva in Athens, Greece sa...

Tråkigt att det blev inställt, och verkligen en ovanlig anledning här i Grekland under sommarmånaderna... Ni verkade dock haft det trevligt i alla fall som tur är!
Kram
☼☼☼

Grekland nu sa...

Karin - Det är så typiskt att det skulle regna just den kvällen, för det vara bara då, sen blev det uppehållsväder igen hela veckan. Men vädret kan vi inte göra något åt, så det är ingen ide att gräma sej.
Eva - Jodå, vi hade faktiskt ganska trevligt ändå! Grekerna är bra på spontana fester.