Sidor

tisdag 21 augusti 2012

Midnattskonsert med mera

Nu är väskan packad och klar. I morgon bär det av till havs för några dar. Vart vi ska åka? Tja, vi åker till en plats som vi faktiskt aldrig hört talas om förut...Ofrynio heter den! Det är en liten by vid havet mellan Thessaloniki och Kavalla. Där ska vi ta det lugnt. Bara lösa korsord och bada. Och gå nån promenad, pröva de lokala tavernorna och kanske kolla på lite arkeologiska lämningar eller så...

Idag har vi sagt farväl till dotter och måg, som just nu sitter på båten till Kreta, för snart börjar skolan igen. Det här läsåret ska de bo i Rethymnon. Där har jag inte varit - ännu. Nästa gång de kommer hem är det jul. Dessutom skjutsade jag idag upp yngste sonen till skidanläggningen för camping i några dar. Han och hans kompisar älskar bergsvandringar och friluftsliv och stortrivs däruppe.

Och äldste sonen tar igen sej efter gårdagens uppträdande. Bandet kom inte ut på scen förrän strax före tolv så det blev en riktig midnattskonsert. Trots vissa tekniska problem med ljudet (som inte var bandets fel) blev det en härlig och proffsig konsert med god stämning. Och morsan var som alltid stolt som en tupp. Kanske kan man kalla det för en avskedskonsert, för om tio dar tar han sin resväska och lämnar arbetslösheten i Grekland...  

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej...vad spännande att din dotter skall bo i Rethymnon. Vet du kanske vilken skola hon skall jobba på? Jag blir förståss nyfiken då mina två barn går här på den 15:e dimotiko sxoleio...
Jag hoppas att ni kommer att tycka om Rethymnon när ni väl kommer hit på besök :-
Varma hälsn Camilla - Rethymnon

Musikanta sa...

Även om det är sorgligt för en mamma att sonen lämnar landet, är det väl förhoppningsvis en nystart för honom. Jag önskar honom lycka till!

Är det grekiska korsord du löser måste du vara väldigt kunnig i språket. Jag tror nog att det är det mest övertygande beviset om att man har lärt sig ett annat språk perfekt.
Kramar från Ingrid

Monica P sa...

Vilken sensommarvecka ni har haft! Jag hoppas att ni kan njuta av det relativa lugn som uppstår när ens kära gästande åkt...minns vad min mamma alltid sa när först mina syskon och sist jag, sladdbarnet, kom och for: det är så roligt när ni kommer och så skönt när ni åker iväg...tomt blir det, ekande tomt...men...

Ingrid sa...

Det ena barnet efter det andra lämnar huset. Då är det skönt med en liten badresa och bara lata sig. Det känns liksom en liten tröst när huset blir tomt. Mina 2 söner är utflugna för länge sedan så jag är van vid det numera. Har man tillräckligt med sysselsättning så går tiden fort ändå. Min svärdotter är förskollärarinna så hon börjar den 3 september att jobba igen, och då blir det min tur att passa barnbarnen. Vem vet, kanske du också kommer in i den rytmen ang. barnpassning.

Anonym sa...

Jag är säker på att ni kommer att ha en skön och avkopplande semester. Och vi får önska sonen lycka på färden, hoppas han hittar ett bra jobb!
h. Inga-Britt

Alexandra Strandberg sa...

Ofrynio!!! Mer känt som Tuzla hos alla häromkring. Bor själv inte så långt därifrån. Finns en hel del att se i området vad gäller natur och annat. Men, tyvärr tror jag inte att ni kommer att uppleva Ofrynio/Tuzla som ett ställe ni skulle vilja återvända till. Hör av dig om ni vill ha mer info. Mvh Alexandra

Grekland nu sa...

Camilla - Dottern ska jobba i byn Melidoni och där ska hon ha alla klasser från 1 till 6, blir nog en upplevelse! Hennes man ska vara ännu längre upp i bergen, men de ska bo i stan, nära universitetet. De kommer nog att trivas!!
Musikanta - Nja, där går min gräns! Jag löser korsord på svenska (och sudoko), inte på grekiska...Och jag hoppas förstår på det bästa i Sverige för sonen, men jag kommer att sakna honom...
Monica - Jo, så är det nog, lugnet efter stormen, ganske skönt det också...det gäller bara att ställa om sej!
Ingrid - Har är de utflugna sen ett par år, men periodvis kommer de hem och bor här igen. Och då blir det trångt! Men sån är livets gång...
Inga-Britt - Tack! Det ska nog bli bra på alla sätt...
Alexandra - Jaha, så du bor i närheten! Vi bor på ett ställe som ligger i Orfanio (alltså inte Ofrynio somjag trodde), precis bredvid en lägergård. Havet är jättefint och här är lugnt, men så mycket annat har vi inte hunnit med än. Kanske är det antika Amfipoli något att se?

Alexandra sa...

Ofrynio/Tuzla/Orfanio... Kärt barn har många namn ;) Lägergård säger du. Det finns två sommarläger för barn "Tsaf Tsuf" och Alexandra. Då bor ni ju lite utanför den värsta delen. Lugnt och skönt där. Hoppas att ni kommer att ha tur med vattnet hela tiden ni är där. Eftersom Strimonas rinner ut i havet inte så långt därifrån kan det i bland vara si och så med vattnet. Amfipoli tycker jag helt klart att ni skall se, en helt underbar och rofylld plats. Finns mycket att se och besöka, men det beror ju också på hur mycket ni vill köra runt. Men är ni ändå på väg mot Amfipoli tycker jag att ni också skall åka och se grottan i Alistrati. Och på vägen dit stanna till på det ursöta och mycket annorlunda klostret Ag. Paraskeyh.

Grekland nu sa...

Alexandra - Ja, vi har Tsaf tsoyf som närmsta granne, så det är en bit från centrum som tur är. Havet är otroligt rent och härligt, bättre än vi hade väntat med tanke på floden! Idag åkte vi strandvägen till den övergivna hälsobrunnen (vad hette den nu?).Vilket hett vatten som kom från jorden... Tack för tipset om klostret och Amfipolis! Skriver mer när vi kommer hem igen.

Alexandra sa...

Om ni åkte strandvägen, gamla Egnatia, var det nog på Eleftheres ni var på. Men övergiven? Har inte åkt förbi där i år. Har de stängt igen? Förra året fungerade det fallfärdiga kurområdet som vanligt.Ett par bekanta till mig har haft restaurangen där i flera år. Vet ej hur det är i år för jag har inte sett dem på länge. Det har varit på tal länge att det finns utländska intressenter som vill köpa. Kanske har det äntligen blivit så. Platsen är fantastisk vacker och med rätt upprustning skulle de gamla husen bli vackra på nytt. Och tyvärr kan det nog bara ske med utländska medel.

Grekland nu sa...

Alexandra - Ja, Eleftheras var det och det var en sorglig syn! En så vacker plats med fantastiska källor, helt övergiven. Dörrarna var öppna, all inredning fanns kvar, men lämnat åt sitt öde. Ett par som vi träffade på sa att en person fr Larissa tagit över och ska renovera, det hoppas vipå!

Alexandra sa...

Ja, det är en helt underbar plats med väldigt vacker natur och fina gamla byggnader. Ny väg dit blev det för ett par år sedan, med trottoar. Men sedan tog nog pengarna slut..... Grekisk köpare, då får vi hoppas på det bästa...

I sa...

Har precis kommit hem efter 5 veckor i varma Temeni på Peleponessos och har nu läst igenom din blogg som jag normalt läser varje dag men inte har möjlighet till i Grekland. Läste om din dotter som ska flytta till Rethymnon, vår dotter flyttade dit från Sverige i maj och jobbar som översättare därifrån, mest med svenska kunder och hon trivs. Jag ska försöka åka dit och utmärkt och räknar med att stanna där, alltså tväremot "alla" greker som söker sig till Sverige eller andra länder nu med krisen. Jag skall försöka åka dit och hälsa på, hon säger att Kreta och framför allt Rethymnon är underbart vackert.
Ingalill från Sverige-Axvall.

Grekland nu sa...

Ingalill - Vad härligt, fem veckor i Grekland! Och kul att höra att din dotter bor och arbetar i Rethymnon. Jag kommer att åka dit i slutet av september om allt går väl, ska bli roligt att se hur det är. Och om man har sin inkomst säkrad så går det utmärkt att bo här i landet!