Sidor

söndag 19 augusti 2012

Rockiga Naousa

Jag tycker det är lite kul att lilla Naousa ordnar två stora rockfestivaler varje sommar (och en filmfestival i september). Flera hundra unga musiker i olika band sjunger och spelar flera kvällar i rad. Och detta trots att rockmusik i vid bemärkelse inte är så stort i Grekland. De flesta grekiska ungdomar lyssnar faktiskt på grekisk musik, det är till grekisk musik de släpper loss och börjar dansa.

För kanske tio år sen fanns det inte så värst många band som spelade utländsk rockmusik här i landet. Men nu är det annorlunda, nu finns det massor med amatörband av god kvalitet. Och på den festival som pågår just nu, Naousa Rockfest som kommunen ordnar, deltar band från hela Grekland. En del riktigt bra, andra mer amatörmässiga, men det är kul att det ges möjlighet för såna här band att få spela.

Rockfesten avslutas i morgon kväll. Och då kommer jag förstås att vara på plats med kameran i högsta hugg. För som sista band spelar sonens band (bildat för det här tillfället),  "Blue Devil´s Cryin", med sonen själv som sångare och gitarrist. Lite bluesaktig musik ska det bli, har jag fått veta.

Annars har vi letat pensionat för några dagars badsemester innan höstterminen börjar. Vi har suttit med kartan, blundat och pekat. Nåja, nästan i alla fall. För det finns precis hur många fina stränder som helst i detta ekonomiskt sargade men underbara land. Ni får se senare i veckan vart vi ska åka...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att sonen ska uppträda!
Fast annars tycker jag det är så fantastiskt kul att ungdomarna uppskattar den inhemska musiken, det finns ju så otroligt många artister av olika slag i Grekland.
Har varit på nattklubb ett par gånger under åren, där avlöste sångarna varandra i en oändlig rad.
Enda nackdelen att man hade svårt att hålla sig vaken tills underhållningen började.
Hoppas ni får en fin sensommarsemester!
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Det är alla tiders att det organiseras lite festivaler i denna kristid. Vi kan ju ändå inte ändra så mycket på det nuvarande läget, åtminstone inte vi utlänningar. Visserligen är sommaren snart slut för grekerna, den slutat ju redan på slutet av augusti, men det kommer som tur är turister även i september och oktober när det blir kallt i norra Europa.
Ska bli spännande få se vad ni har hittat på kartan. I Florina har vi fortfarande ett härligt väder, så vi njuter.

Grekland nu sa...

Jag håller med dej om att det är väldigt kul att man i första hand lyssnar på den egna musiken! Sen finns det ju olika kvalitet på den också...Men jag tycker om att även annan musik börjar få plats, och jag tror att all sorts musik kan samsas med varann. På tal om att hålla sej vaken - eftersom sonens band är sist i morron så vete sjutton när de BÖRJAR spela, kanske kl 23 eller vid midnatt eller så. Men väntar man på nåt gott så kanske det går...
Ingrid - Ja, dessa festivaler med billiga biljetter (eller helt gratis) är ännu viktigare desa dagar, det är helt rätt. Och som du säger - än är det MINST en månad somma kvar, tycker jag!

Musikanta sa...

Härligt med musikaliska barn! Min Kalle som börjar närma sig 50 spelar fortfarande hårdrock med några kompisar när det är firmafest etc. Han hade också ett band när han var i tonåren. Nu kompar han barnbarnet Bella, som är en duktig sångerska på sin gitarr ibland.
MM älskar grekisk musik över allt annat, så jag har lyssnat mycket till den i min dag.
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Musikanta - Hårdrock vid 50 - härligt! Det är verkligen roligt att ha någon i familjen som kan spela och sjunga, det ger så mycket glädje. Och grekisk musik är underbar - och mycket mer varierad än man kanske kan tro. Ikväll (före konserten) börjar kören sina övningar för hösten och där har jag lärt mej många fina sånger. Kram!

Eva in Athens, Greece sa...

Va' kul! Hoppas att uppträdandet blev lyckat!
Kram från Kreta ♥