Sidor

lördag 6 oktober 2012

Rik natur i fattigt land

Vi började lördagen med en promenad i fruktodlingarna. Låter ju som om vi har stora ägor som måste inspekteras. Men vi har inte en endaste liten buske, vi bara kollar in läget ändå liksom.
                                   
Och några enstaka äpplen fanns kvar. I år har jag nästan missat äppelsäsongen för jag var på Kreta då.

 
Men några odlare verkar plocka fortfarande. Till sist fick vi ihop en påse fallfrukt som odlarna lämnat till fåren.

Kvitten fanns det däremot ganska gott om. Kanske får det bli ugnsgrillad kvitten med honung till våra svenska gäster som kommer på måndag.
Och från det här stora valnötsträdet hade det rasat många nötter.
Det blev lite för maken att knäcka under höstkvällarna. Jag äter valnötter varje dag, så det gäller att han ligger i.
Sen är det ju kastanjetid. Igår åt jag grillade kastanjer hemma hos en väninna. Men vi plockade inga egna idag.

Det är tur att naturen är så rik när nu landet är så fattigt. Och att solen fortfarande värmer oss. Just nu är det 25 grader, ganska så perfekt.

3 kommentarer:

Karin sa...

Ja visst är det underbart att det finns så mycket rikedom att njuta av i detta land! Låter spännande med att använda kvitten så som du beskriver. Själv har jag bara använt kvitten till marmelad. Köpte några fina äpplen från Thessaloniki i affären idag. Goda!

Taina sa...

Vad kul att du också visade dina kvitten just idag! Visst är det kvitten jag har i trädgården. Dina ser betydligt "friskare" ut än våra. Måste kolla hur trädet ska ansas för den verkar väldigt vildvuxen just nu. Tack för infon!

Anonym sa...

Tänk så otroligt härligt att kunna skörda ätligheter så där direkt ur naturen! Men är äppelsäsongen verkligen så kort, du var ju bara borta en vecka? Då gäller det verkligen att snabba på! Njut av skörden och värmen!
h. Inga-Britt