Sidor

onsdag 7 november 2012

Bönsoppa åt folket

Den två dygn långa storstrejken pågår även idag. Ikväll sker omröstningen i parlamentet. En omröstning, som om den går igenom, innebär ytterligare nedskärningar av löner och pensioner, fler skatter, sämre anställningsvillkor, med mera.
                                       
Och båda dagarna samlades folk på torget  här i Naousa. Mest gubbar, som synes. Var är alla kvinnor??
De flesta kom nog från kommunistpartiets fackförbund PAME, de är flitigast att demonstrera.
Men det fanns även andra banderoller. Som den här, som säger nej till fascism och rasism.
Idag hölls det en öppen diskussion om läget, vem som helst fick ta mikrofonen och säga sitt. Sen bjöds det på god musikunderhållning.
Och sist men inte minst, så bjöds det på bönsoppa, bröd och vin. Även jag smakade lite och soppan var jättegod. Så nu har även vi sagt vårt. Inte för att dom bryr sej därnere i Aten, men ändå...

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är som du skriver. De där nere i Atén bryr sig inte så mycket om folk strejkar eller ej. De är ju mer eller mindre tvungna till alla dessa ekonomiska ändringar så kassorna kan fyllas på igen.
Om inget annat så fick du en god bönsoppa! Ha, ha.
I Florina demonstrerar de mer för det fruktansvärda höga priset på brännoljan. Vad jag har läst så ska vi få fjärrvärme fram till slutet av 2015. Skulle vara roligt att uppleva något positivt.

Marcus Haglund sa...

Ingrid påstår att grekerna är mer eller mindre tvungna att göra de ekonomiska ändringar som görs, men inget kunde vara mer fel.

Island gick en helt annan väg och är idag ute ur sin kris.Argentina likaså.

Birgitta i Umeå sa...

Ni verkar ha mysiga demonstrationer. Inte som i Athen, där tårgasen kommer fram, utan istället bönsoppa och vin!
Vad bra att man ÄVEN demonstrerar mot fasism och rasism!
Birgitta i Umeå.

Grekland nu sa...

Ingrid - Jag förstår att uppvärmningen är det stora problemet för er däruppe! Undrar om vi verkligen kommer att få det där värmebidraget som dom pratar om?
Marcus - Du har rätt, det finns säkert andra vägar. Nånting är fundamentalt FEL i det som den grekiska staten håller på med, och det värsta är att vi vanliga medborgare får göra alla dess uppoffringar utan att det verkar ha effekt!!
Birgitta - Ja, faktiskt skulle man kunna kalla gårdagens demonstration för "mysig" på sitt sätt. Ibland orkar inte ens de mest aktiva att bara stå och skrika slagord...