Sidor

tisdag 6 november 2012

Storstrejk, men vi lunkar på


I morgon är det meningen att det grekiska parlamentet ska rösta om det nya sparpaketet. Med ÄNNU fler nedskärningar som drabbar var och en av oss. Suck. Så därför är det storstrejk igen i två dar. Mest märks det nog i storstäderna, här i lilla Naousa lunkar vi på ungefär som vanligt.

Igår hamnade vi hux flux på Dalamaras vingård - igen. Vi var där i söndags och guidade våra gäster från Aten och igår mitt på dan ringde några av makens gamla studentkompisar från Thessaloniki. "Kom hit, vi är här för att köpa vin och grilla". Så vi åkte dit för att få träffa dom en stund, på vingårdens uteplats. På grillen låg det kött i långa rader, för det här gänget är riktiga matfrossare. Och skämtare. Så gissa om både regeringen, Merkel och trojkan fick sej sina slängar när skämten haglade.
Och runt benen på oss väntade katterna på rester. Minst tio katter räknade jag till. Och jag tror dom blev riktigt mätta.

Rätt som det var kom en kalkon spatserande. På Dalamaras vingård finns det rikt djurliv. Och massor med vintunnor som kan användas till lite av varje.

Annars då? Jo, jag har bokat biljett till Sverige!! Sista veckan i november åker jag dit för att få träffa sonen och så många goda vänner som möjligt...


5 kommentarer:

Pettas sa...

Hoppas, hoppas att det ordnar sig någorlunda bra vad gäller alla som strejkar för sina rättigheter. Det tar aldrig slut på eländet, tycks det som.

Ljuvliga mätta katter och den vintunnan skulle jag gärna ha till vattentunna under stuprännan här. Den är så vacker.

Kul att du tar dig norrut snart!

Monica P sa...

Ja, Grekland klarar det här ska du se. Har man inte för mycket skulder så...Ha det så bra i Sverige!

Birgitta Ryås sa...

Vad härligt det ser ut på Dalamars vingård! Minns så fint det var...
Jaha, det är dags för en Sverige-tur. Vad roligt att träffa sonen! Hur länge ska du vara i Sverige?
Vi hörs! Kram!

Anonym sa...

Så trevligt att du kan åka och hälsa på i Sverige! Måste kännas litet egendomligt att ha sonen där, trots allt. Fattar inte var det ska sluta med alla nerdragningar, ingen kan ju leva enbart på solsken, och inte ens det har ni alltid! Nej, även om det börjar strama åt här också, så klarar vi väl nåt år till i alla fall!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Pettas - Ja, hoppas kan man alltid - och det bör man, trots att eländet inte verkar ha nåt slut. Men katterna, tunnan och hela vingårdens miljö piggar upp i alla fall!
Monica - Aldrig har man väl varit gladare över att inte ha några skulder...!
Birgitta - Ja, det är fint på Dalamaras, alla årstider! En vecka blir det bara i Sverige, men bättre än inget!
Inga-Britt - Det blir nog jättetrevligt i Sverige. Kanske man kan glömma det ekonomiska eländet för ett tag där...