Sidor

tisdag 13 november 2012

Som en välmående geléklump

Sol, sol, sol. Tror knappt det är sant att nästan halva november gått och det är SOL varje dag. Det piggar upp!
 I helgen blev det ett besök i Thessaloniki igen, den här gången för att göra något enbart för mitt eget fysiska och psykiska välbefinnande. Jag beställde tid på Body Mind Balance för en shiatsubehandling.

Jag hade fått pröva på det en stund för några veckor sen, men nu blev det en dryg timmes behandling av hela kroppen. Man ligger på en madrass på golvet, under en filt. Stillsam musik spelar på radion. Sen började min svenska väninna A. att med mycket lätt hand massera och trycka på kroppens olika punkter. Jag blundade och sjönk ner i nån sorts dvala allt eftersom behandlingen pågick. Så otroligt avslappnande och skönt!  Resten av dan kände jag mej som en välmående geléklump...
Efter behandlingen gick jag upp på husets takterrass för att kolla utsikten. Så här såg stan ut från sjunde våningen. Ett vitt gytter av hus som klättrar på sluttningen. Hade inte solen varit i vägen just då (åt havssidan till) så skulle man kunnat se att det har snöat på Olympens toppar.
4 kommentarer:

escapetocrete sa...

Hej! Vad härligt det låter med sol hela tiden. Vi har också haft tur med vädret men det har varit lite sämre den senaste tiden. Vi bor nog lite fel, bergen som stör det hela.Jag kanske också skulle unna mig att bli en geléklump....
Kramar Maud

Musikanta sa...

Fantastiskt med en sådan blå himmel i november. Fast idag är det strålande solsken här också för omväxlings skull.
Låter härligt med din massagebehandling och så trevligt att det var en svenska som behandlade dig!
Kramar

Grekland nu sa...

Maud - Tycker absolut att du ska unna dej att bli en geléklump om du har möjlighet - det var så otroligt skönt. Och jag tänker fortsätta med behandlingen lite nu och då.
Musikanta - Härligt att ni också har sol! Och det kändes otroligt bra med behandlingen, och att det dessutom är en svensk väninna sen många år som behandlar, gör det ju inte sämre. Kan rekommenderas!

Anonym sa...

Skönt att du har det bra, fortsätt med det! Här har vi också sol idag, det piggar upp mellan regnen, men allra bäst är det nog att temperaturen tillsvidare håller sig på plussidan!
h. Inga-Britt