Sidor

fredag 21 december 2012

Det vänder!

Så var dagen inne, Dagen med stort D. Och det blir nog en alldeles utmärkt dag. Den började med två plusgrader och en klar himmel. Och dagen till ära så gick även jag upp på terrassen i pyamas i morse för att skåda soluppgången. För idag kl 12.12 svensk tid så infaller vintersolståndet. Det är ju det som är det speciella med dagen,  inget annat!  (Men magisk tid, eller hur?? Fast här i Grekland är det kl 13.12, och det låter ju inte lika spännande...).
Och vintersolstånd betyder ju att det vänder. Vi går mot ljusare tider! Det är väl dramatik nog?

Kanske går även Grekland mot ljusare tider?? Hm, tveksamt, mycket tveksamt. MEN, tack vare det nya lånepaketet så ramlade det in lite pengar på kontot i alla fall. Nu kom mitt sjukbidrag som skulle kommit för två månader sen, dessutom fick vi tillbaka pengar för vissa läkarutgifter som vi lämnade in kvitto på till staten FÖRRA året i december...Jojo, den som väntar på något gott.

Nu ska jag ge mej ut i julhandeln. Kanske blir det några julklappar, vem vet.

(Läs förresten gärna en intervju i SvD idag med en Maya-präst, ifall ni nu trodde att det skulle hända nåt annat den här dan!)
3 kommentarer:

Ingrid sa...

Herregud, går du upp på terrassen i bara pyjamasen! Än om det är ett par plusgrader så hade jag frusit som bara den.
Mycket fina bilder. Man blir lite romantisk när man ser dom.
Och Antonios Samaras blev vald till årets politiker i Tyskland. Så bladet har vänt även i den tyska regeringen. Det är ju den som styr hela Europa.
Ja, det mals väldigt långsamt i det grekiska systemet. Men du fick pengarna åtminstone, det kunde även vara tvärtom. Här kan man förvänta sig allt.
En trevlig veckohelg.

Grekland nu sa...

Ingrid - Jag hade jacka och halsduk ovanpå pyjamasen...och höll på att frysa ihjäl ändå. Det var rejält kallt. Men det är romantiskt och vackert med soluppgångar, och ingen är den andra lik. Och som du säger ang pengarna, man kan förvänta sej allt, så jag trodde nog att jag inte skulle få dom eftersom det dröjde ett helt år!

Freedomtravel sa...

Härliga bilder!