Sidor

lördag 15 december 2012

En skön stämning

Det är nåt med glögg som skapar stämning. Att träffas kring lite glögg ger en skön, avslappnad stämning, som sällan själva julen ger.

Igår hade vi som vanligt bjudit in till en glöggfest i all enkelhet. Det har vi gjort varje år sen vi flyttade hit. Lussekatter, pepparkakor, mjuk pepparkaka, chokladbitar med valnötter och russin. Och så fonduegrytan mitt på bordet, med levande ljus under så glöggen håller sej varm. Granen tänd liksom adventsstakarna och lite julmusik på radion.  Mer behövs inte för att skapa en ytterst skön kväll med prat, skratt, värme.
Satte några nejlikor i apelsinerna för det luktar så gott. Det luktar barndom för mej, för så gjorde min mamma.
Den här helgen pågår dessutom en vinfestival här. Stans alla vinodlare, tillsammans med Naousas Intenational Filmfestival, ordnar seminarier, vinprovning, filmvisningar och vingårdsbesök. Så nyss var jag på vinprovning. Och ikväll blir det gratis bio, "A good year", en film med vintema förstås.
Här kan den som är intresserad läsa mer om evenemanget. Alla såna här evenemang som kan ge lite skjuts åt lokala producenter i dessa tider stöder jag!

4 kommentarer:

Birgitta Ryås sa...

Ljuvlig julstämning.
Apelsiner med nejlikor hade min mamma också :-), blev påmind om det när jag såg dina bilder - ska nog göra så själv i år, det ger, som du skrev, så härlig jul-doft.
Vinprovningen, var det på samma ställe, som vi var på utställning?
Allt gott! Kram!

Musikanta sa...

Vi var också bjudna på glögg idag, men MM var lite krasslig och dessutom var det full snöstorm ute så vi stannade hemma. Synd, för det är väldigt trevligt att träffas under enkla former med lite glögg, lussebullar och pepparkakor. Det ser väldigt mysigt ut på dina bilder.

Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram från Ingrid

Anonym sa...

Glögg och vinprovning låter inte dåligt alls, här snöar det dag efter dag, blir kolossalt dyrt för både samhället och privata. Nå, åtminstone har vi tillsvidare råd att hålla husen varma, så vi klarar oss. Men ack så skönt det vore att se grönska!!!
Inga-Britt

Grekland nu sa...

Birgitta - Ja, det var en skön stämning. Som jag sagt tidigare så njuter jag oftast mer av advent och lucia än av själva julen. Och visst, du har rätt, vinprovningen var i samma lokal som vi var på utställning! Kul att du känner igen dej...
Musikanta - Synd att ni inte kunde gå, för det är så skönt med träffar under enkla former just den här årstiden. Kanske blir det nåt mer tillfälle! Ha en trevlig söndag!
Inga-Britt - Oj då, har ni sånt snöfall dag ut och dag in. Ja, nog kostar det och det känns långt till våren när det blir så. Men den kommer!!