Sidor

torsdag 13 december 2012

Promenad i Julskogen

Idag har jag varit på promenad i julskogen. Där bor sagofigurer, dinosaurer (!) - och så tomten, förstås. Fast han var lite skygg så det var knappt han kom med på en bild.


Var skogen ligger? Jodå, den ligger så lämpligt utanför Naousa, i parken Agios Nikolaos. Jag tog mej en tur dit och trängdes med några skolklasser och det gick inte att ta fel på att barnen tyckte det var spännande.

 Stånd med diverse godsaker och hantverk finns förstås, som på alla julmarknader.

Snövit och de sju dvärgarna kanske trivs i snön... (hon heter ju SNÖvit...).
Men dinosaurer i snö? Tja, jag vet inte, men dom kändes lite malplacerade.
Och här har vi självaste tomtens hus, med släde och renar parkerade utanför. Ser väl ganska trevligt ut!

Inne i huset kan stora och små barn skriva önskelistor och brev till Tomten.

Men, som sagt, tomten själv var lite skygg så bilden som jag smygtog utifrån blev inte bättre än så här. (Det var alltså fotograferingsförbud inne hos tomtegubben själv, fånigt). Tomten sitter till höger i fåtöljen tillsammans med en person som en inhyrd fotograf fotade. Vissa regler överträder jag utan samvetskval...

Tur man har barnasinnet kvar, för jag tyckte det var en mysig promenad så här på Luciadagen. Förresten, se gärna Luciamorgon på SVTplay om ni inte redan gjort det, det var bara SÅ fint. Trevlig fortsättning på Luciadagen till er alla!

2 kommentarer:

Ingegerd sa...

Det är roligt att barnen i Grekland gillar tomten. Jag tänkte inte det var så vanligt med denna figur. Roligt i alla fall att se fotona. Och snö har ni så det är ju perfekt.

Grekland nu sa...

Ingegerd - Jodå, tomten blir allt vanligare här! Egentligen kommer ju inte "tomten", i form av den helige Vasilios förrän på nyårsnatten i Grekland, men nuförtiden dräller det av tomtar långt innan dess. Och barnen gläds...