Sidor

fredag 7 december 2012

Godmorgon världen!

Godmorgon världen! Två plusgrader och en fin soluppgång (enligt maken, som inte tröttnar på att tassa upp på takterrassen nästan varje morgon och ta bilder). Nu dröjer det inte länge förrän det är vintersolstånd - och sen vänder det!
Igår blev det en tur till Thessaloniki för läkarbesök och träff på IKEA. Kunde förstås inte motstå att köpa några flaskor julmust, en sillburk och lite pepparkakor. Har inte tänkt baka några pepparkakor själv i år, det var kul när barnen kunde hjälpa till, men nu får det bli den här varianten. Funderar på att ordna en liten glöggfest nästa vecka som jag brukar, med lussekatter och pepparkakor, så nu är jag redo.

Men innan dess måste jag julpynta och sätta upp stjärnor och stakar. Kom just på att jag inte gjort i ordning min adventsstake än! Tände ju första adventsljuset i Sverige så jag ligger visst lite efter här...


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas läkarbesöket var positivt!
Trevlig lucia
önskar
Inga-Britt

Monica P sa...

Pepparkakor, ja. Tänk om man skulle bli lite husmoderlig och baka lite. Enbart lukten är guld värd. Få se nu, först rota fram mammas recept och sen ner till stan och handla...halva jobbet gjort...

Ingrid sa...

För min del blir jag för det mesta inbjuden till julmiddagen den 25 december, och det är ljuvligt. Men hembakta pepparkakor har jag alltid gjort för än om mina barn är stora numera vill de ha dem fortfarande. Och en liten tjockare pepparkaka med någon slags ost på, det är smaskens!
En månad till sen märker man att dagarna blir längre och skönt är det. Tycker inte alls om vintern. Särskilt här i Florina är det inte roligt.
En trevlig helg önskar / Ingrid

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jotack, det var helt ok!Besöker läkare var tredje vecka för att få medicin utskriven. Trevlig lucia till dej också!
Monica - Hoppas andra halvan också blir av - för som du säger, lukten är guld värd!
Ingrid - Visst är det gott med pepparkakor och man blir nog aldrig för gammal för dem heller...Och det är skönt att i alla fall veta att dagarna blir längre, även om det är mycket kvar av vintern!