Sidor

tisdag 4 december 2012

Med sinnet fyllt av värme

 "Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen", sa visst Cicero nån gång på hundratalet före Kristus. Må vara gamla ord, men så sanna! För hur skulle livet vara utan vänner?? Undrar jag som just tillbringat en hel vecka i goda vänners sällskap uppe i Sverige. Jag är bara SÅ glad över alla vänner jag har kvar där, de är värda sin vikt i guld! Tack alla! Och att sonen har det bra däruppe är förstås en extra bonus.
Så trots 14 minusgrader i går morse så återvände jag till Naousa med sinnet fyllt av värme. Men helt säkert får jag skulden för att jag tog med mej väderkylan från Svedala, för i dag var det bara 3 plusgrader här, kallaste dagen hittills. Det har dessutom snöat uppe på skidanläggningarna, sägs det. (Men bilderna är förstås från Stockholm).
När jag vinkade av Sverige från planet så såg det ut så här, strax utanför Stockholm. Ett märkligt fruset landskap.

Men det känns bra att vara tillbaka i Naousa också. Solen skiner och jag har nyss varit ute och fikat med en grekisk väninna. Som sagt, livet vore trist utan vänner... Nu måste jag packa upp!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Välkommen hem igen! Fast egentligen känner man sig ju hemma både där och här, elle? Du tog vintern med dej hit, verkar det dock som!

Monica P sa...

Välkommen tillbaka!

Uffe sa...

Visst är det ganska lustigt!
Vi är få förunnade som kan känna att vi har två hemland.
Jag har Sverige och Kreta som mina bastioner här på jorden.
Sverige är fantastiskt vackert med sina skiftningar i naturen och vädret plus att jag känner mig trygg här. Samtidigt känner jag mig lika trygg och säker på Kreta 450 mil härifrån. Och jag känner en större frihet där än här hemma. Hur det nu kan komma sig.
Jag har alltid varit en oberoende och fri människa och kommer att så vara.
Så ta och njut av livet och dina båda möjligher med Sverige och Grekland länderna är olika, men befolkningen är ganska lika...

Musikanta sa...

Roligt att du fick träffa dina gamla vänner igen. Och sonen förstås!
Konstigt att det är så kallt i Grekland - men förhoppningsvis har ni centralvärme. Finns ju inte överallt t.ex. i England där jag frös fruktansvärt en vinter. (Fast det var väldigt längesen, kanske det är skillnad nu.)
Kram
Ingrid

Grekland nu sa...

Unknown - Precis, jag åker hem till Sverige och hem till Grekland...Och nog verkar det som om jag tog med mej vintern, fast det var inte meningen!
Monica -Tack, det känns bra att vara tillbaka!
Uffe - Det är härligt att ha två hemländer, det tycker jag också. Och jag håller med dej om det där med att känna större frihet i Grekland, det gör även jag. Jag försöker verkligen njuta och ta tillvara det bästa från mina två hemländer!
Musikanta - Ja, det var SÅ roligt. Och det känns tryggt och bra att fortfarande ha kvar så många goda vänner. Att det är kallt här är inte så konstigt, även här blir det vinter, även om temperaturen åker upp och ner hela tiden. Vi har egen värmepanna så vi eldar när vi själva vill, och då blir det varmt. England är nog mycket värre än Grekland när det gäller uppvärmning, tror jag.