Sidor

onsdag 2 januari 2013

Vågar man tro?

Och så får väl även jag önska alla vänner, bekanta och okända läsare ett GOTT NYTT ÅR! Frid och fred och god hälsa önskar jag er alla!
Vågar man tro att det ska bli ett bra år då?? I vilket fall som helst så var det jag som fick lyckomyntet i en av nyårspajerna vi åt på nyårsafton!  Så, JA, den obotliga optimisten i mej vill ändå tro att det blir ett bra år, trots vissa orosmoln på det personliga planet. Jag kilade dessutom iväg till kyrkan på nyårsdagen för att tända ett ljus som jag betalade med lyckomyntet, precis som man ska, så nu är det bara att hoppas på det bästa.
Annars är väl inte förhoppningarna om ett gott år så stora för oss som bor i Grekland. Här hopas verkligen orosmolnen och det sägs att 2013 kan bli ännu värre ekonomiskt sett och att vi kommer att sjunka ännu djupare innan det vänder. Men det finns alltid ljusa tecken även i det svartaste mörker så jag tycker vi fokuserar på dem.
Nyår innebär också - nyårskonsert från Wien! Den här konserten med wienerfilharmonikerna har sänts i TV varje år sen 1959, så det måste väl ändå vara världens äldsta tv-program!? Och själv tror jag faktiskt att jag sett det i minst 50 års tid (!). I början av 60-talet hade vi ingen egen tv, men vi firade alltid nyår hos släktingar i Tidaholm. Och det var en högtidsstund när vi samlades på förmiddagen framför tvn och brasan med en kopp kaffe och lyssnade på konserten.
Annars var det ett härligt promenadväder igår, så vi gick till Agios Nikolaos. Och där, vid floden stötte vi på den här figuren. Söt var han, men tur kanske att han inte var levande. När "julskogen" plockas ihop på söndag så är det nog slut på björnar där uppe också och allt återgår till det vanliga.

9 kommentarer:

Pettas sa...

Våga tro!:)
Det är det enda vi vågar, skulle jag säga.
Önskar dig allt gott och god hälsa!

Anonym sa...

Gott Nytt År! Jag önskar dej allt gott och så får vi hoppas (för det kan man ju alltid...) att det här landet kan försöka komma på fötterna. Hälsningar Lena

Uhanna sa...

Kalh xronia från Athina!

Ingrid sa...

Ett Gott Nytt År!
Att det här landet kan FÖRSÖKA komma på fötterna igen tror jag nog. Men när klarar de det? Det kommer säkert att ta flera år. Ett helt land ska "byggas om" och det kan väl inte gå så fort.
Men man kan väl hoppas att det blir ett bra år för en själv och får behålla hälsan så man kan uppleva en hel del trevliga småhändelser i livet.
Hälsningar från Ingrid.

Musikanta sa...

Gott Nytt År själv! Jag såg också på nyårskonserten - underbar balett och vackra bilder från Österrike. Annars är jag inte så där väldigt förtjust i den sortens musik - tycker den är lite tråkig.

Men orkestern är fantastisk och även dirigenten. Han var chefsdirigent hos oss i Norrköping när han började sin karriär i mitten av 80-talet. Snygg är han också!
Kram från Ingrid

Taina sa...

Gott Nytt År på dig och PUTS VÄCK med alla dumma orosmoln. Sådana vill vi INTE se. Inte någonstans och det med basta!

Anonym sa...

Hoppas verkligen året blir gott, åtminstone när det gäller hälsan!
Det andra reder sig så småningom.
Kalí xroniá från
Inga-Britt

Grekland nu sa...

Pettas - Det har du rätt i! Vi måste våga tro och hoppas. Önskar dej ett bra år på alla vis!
Lena - Hoppas detsamma, och jag tror nog att det kommer att vända så småningom.
Uhanna - Καλή χρόνια και σε σένα!
Ingrid - Jo, visst kommer det att ta tid!! Men som du säger, att ha sin hälsa i behåll är ännu viktigare! Önskar dej allt gott!
Musikanta - Jaha, så dirigenten har varit i Norrköping, intressant! Det visste förstås maken men jag har ingen stenkoll på dirigenter måste jag erkänna. Men jag gillar konserten, den hör till!
Taina - Håller med dej- puts väck!! Kram!
Inga-Britt - Precis, först är det hälsan som gäller för min del, sen kommer landets ekonomi. Gott nytt år!

Eva Inathens-Greece sa...

Ett riktigt Gott Nytt År på alla sätt och vis vill jag önska dig Ingabritt! Många kramar och goda förhoppningar vad gäller allt! ♥♥♥