Sidor

tisdag 8 januari 2013

Vardag och vinterkyla

Och plötsligt är det vardag igen. Inga granar, juleljus eller girlanger förgyller längre tillvaron. Här ligger tomtar, kulor, glitter och änglar och trängs på bordet innan de åker ner i sina kartonger. Lite skönt är det, men också lite vemodigt. Undrar har allting är nästa jul? Vad kommer att hända under året? Jo, såna tankar kommer alltid över mej när jag packar ner.
Minus tre grader var det hos oss idag, minus 13 på andra håll. Och snö lite här och där, till och med i Atentrakten, så Grekland ligger för närvarande i frysboxen. Alltså är det klar luft, i alla fall just nu på morronkvisten när solen går upp.

Nu tar jag bussen till Thessaloniki för medicinjakt och skön shiatsubehandling. På med mössa och vantar.

5 kommentarer:

Pettas sa...

Sådana tankar uppstår inom mig också, när jag plockar bort julen. Hur ser världen ut nästa jul, hur ser livet ut

Önskar dig ett gott friskt år!

Monica P sa...

Men jag tycker mig märka att dagarna redan är lite längre! Det må vara inbillning...jag har en siktpunkt på berget västerut, och nu räknar jag ivrigt med att få se solen gå ner längre åt höger för varje dag.

Allt pynt nerplockat utom en fuskgranrisgirland ute på verandan. Lite vemodigt är det.

Jag har en dagbok som spänner över flera år. 2009: lite kyligt, +10
2010: Fint väder
2011: Kyligt +8
2012: Fint väder

samt tråkiga och roliga noteringar om allt möjligt. Boken räcker till och med 2015, få se om jag också gör det...

Ingrid sa...

Tja, vem vet hur världen ser ut nästa jul. I dag började ju skolorna igen, en timme senare i Florina och Amynteo, och när min svärdotter kom in i lekskolan så hade de, hör och häpna, fyra plusgrader!! Så ser världen ut just nu i skolorna. Det är minsann inte roligt för barnen. Kan det bli sämre? Nä, det tror jag inte utan bara bättre får man verkligen hoppas.
Hälsningar från Ingrid och en god fortsättning på det nya året.

Grekland nu sa...

Pettas - Skönt att höra att det inte bara är jag som tänker så. Och ett gott friskt år önskar jag verkligen även till dej! Ju äldre man blir, desto mer förstår man hur viktigt det är med god hälsa.
Monica - Jo men visst är dagarna liite längre! Och det ser man ju om man kollar in solens upp-eller nedgångar varje dag. Kul att du skriver dagbok, det gjorde jag också ända tills för ca 10 år sen. Små korta noteringar varje dag. Nu är väl bloggen en sorts dagbok istället!
Ingrid - Men usch,stackars barn! Ja, idag var det rejält kallt. Och låt oss hoppas att det börjar vända uppåt! God fortsättning till dej också!

Anonym sa...

Hoppas medicinjakten lyckades!
Ryste när jag såg temperaturerna i Grekland, här kan vi ju tillsvidare hålla oss varma, men att vara uteliggare i Aten är ingen höjdare just nu, för att uttrycka sig känslolöst.
h Inga-Britt