Sidor

lördag 16 mars 2013

Magiska magnolia!

Idag på morgonpromenaden lyckades jag äntligen fånga några blommor på bild. Det har varit en vecka med lite knepigt väder, med regn och blåst - och så kyla plötsligt.  Idag var det bara tre plusgrader. Men solen skiner i alla fall just nu och då sträcker sej de nyutslagna blommorna mot solen.

 Visst är den magnifik och magisk, magnolian! En av mina favoriter.
En liten buske invid vägkanten blommade också, kan det vara mandelträd, tro?

Och så allén med körsbärsplommonträd, med de svagt lilarosa blommorna som alltid hör till de första som slår ut.

Så nu är det en fröjd att promenera! Och när bara värmen kommer tillbaka så blommar snart persikoträd, plommonträd, körsbärsträd, äppelträd...Har jag sagt att jag bor i Edens lustgård?!

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Sådana bilder! Att du bor i Edens lustgård ser man verkligen. Jag blir avundsjuk. Här i Florina ett par minusgrader och lite snö här och där i stan, men nu är den borta som tur är. Med sådan natur får vi säkert vänta på ytterligare 3-4 veckor. Synd att helgen blir så kall än om folk inte dansar omkring som i Naousa.
Det bästa man kan göra är att krypa ner under täcket.
En trevlig helg.

Ingalill sa...

Åh vad jag är avundsjuk jag vill vara där också, jag älskar den vackra magnolian. Här är kallt och mer snö väntas men vår tid kommer, kanske i maj, men då kommer även jag att vara i det härliga Grekland.

Monica P sa...

Så vackert! I Grekland gäller "ju äldre hus desto mer blommor"- särskilt kring gamla halvruiner kan det ju vara totalt övertäckt av blomman för dagen , bougainvillea och annat. Jag gläder mig åt fresia och margeriter just nu. Hibiscushäcken klippte jag ner rätt hårt men den kommer att ta sig. Lite värme nu och det kommer att bli en explosion av tillväxt.

Pettas sa...

Jag tror dig när du säger att du bor i Edens lustgård. Doften måste vara ljuvlig. Mandelblom, magnolia....

Birgitta Ryås sa...

Så underbart!
Önskar mig ett magnolianträd - men det funkar inte här uppe :-)
Vi har så stora snöhögar att vi inte kan se om det går förbi någon på vägen! Soligt och klart har det ändå varit flera dagar nu.
Bra att du njuter av allt vackert du har omkring dig!

Musikanta sa...

Försökte plantera en magnolia i vår trädgård för några år sen men den tog sig aldrig. Vi har kraftig lerjord här så det passade väl inte. Det är en av de vackraste blommorna jag vet.

Min mamma planterade en magnolia i sin trädgård på 60-talet som nu har blivit ett jättestort träd. Jag åker förbi villan i Norrköping varje år och tittar på det.
Kramar!

Grekland nu sa...

Pettas - Ja, kommer man nära så doftar det underbart...
Birgitta - Oj oj, SÅ mycket snö än! Då kan jag tänka mej att inte magnolian trivs!
Musikanta - Kanske inget lätt träd att få att växa? Men kul att du fortfarande kan se din mammas träd!