Sidor

fredag 15 mars 2013

Dagen började med dans

Är det karneval så är det. Och då kan dagen börja med dans. Som på gymnasiets skolgård i morse (och alla andra skolgårdar i Naousa). Instrument, dans, några maskeradkostymer och mat och dryck. Enkelt och spontant.

Och även jag var med på ett hörn och tog mej en svängom. Det känns bra i både kroppen och knoppen. Nu ligger tre dagars karnevalskulmen framför oss - lördag, söndag och måndag (då fastan börjar). Sen kan vi ta det lite lugnt.
Hann med en promenad också i Agios Nikolaos där floden nästan svämmat över av allt regn och av den snö som nu smälter.

Nu ska jag vila lite middag och läsa en svensk deckare.

4 kommentarer:

Musikanta sa...

SÅ vacker vårflodsbild. Här ligger snön kvar i mängder, det ska bli 15 minusgrade även i natt, så det är ingen risk att den töar bort.

Det ser så skönt ut med folk i sommarkläder som dansar på gatorna.
Kramar!

Grekland nu sa...

Musikanta - Ja, det är härligt när det är så mycket vatten som forsar - särskilt som nästan allt vatten här i Grekland torkar ut på sommaren. Sommarkläder - tja, det kanske man kan kalla det, även om det faktiskt fortfarande krävs vinterjacka i skuggan. Och det talas om mer snö även här, i alla fall på höga höjder...Men jag kan förstå om det är trist med så stark kyla hos er nu när våren borde vara på väg!

Linus Eriksson sa...

Åh, så härligt!
Hade du inte kunnat skriva ett inlägg om när du flyttade till Grekland, hur det var att lära sig språket, varför du flyttade osv. Det hade varit spännande att få ta del av! Eller kanske har du redan skrivit ett som jag missat?

Grekland nu sa...

Linus - Nja, något direkt inlägg om detta har jag nog inte skrivit när jag tänker efter. Kanske en bra idé att fundera på nån dag...