Sidor

onsdag 17 april 2013

Årets resetrender

Solig morgon, lite småkylig än så länge, men fåglarna är i full gång. Blir nog en bra dag.
 Läser i SvD om årets resetrender och gläder mej åt att "all-inclusive" är på nedgång Nu vill folk istället hyra en liten lägenhet och fixa resten på egen hand. Helt i min smak! Jag gillar att få utforska nya platser själv och byta matställen ofta. Dessutom är all-inclusive rena döden för de lokala orterna. Folk går ju knappt utanför hotellet och det drabbar alla småföretagare som har kaféer, tavernor, butiker - det kan man tydligt se på vissa platser här i Grekland.

 Nästa trend är "träningsresor", helst med utbildade gyminstruktörer. Tack, men för mej räcker det gott med simning och långa promenader på stranden en tidig morgon...

Tredje trenden är "lyx åt folket", dvs egen pool i anslutning till rummet, även på enklare hotell. Why not? Har aldrig prövat, men skulle nog inte tacka nej om priset var överkomligt.
Och fjärde och sista trenden - wifi på hotellet. Jaa! Det vill jag ha, för hur ska jag annars kunna uppdatera min blogg...
Dessa trender, i kombination med att resorna till Grekland i år kommer att slå rekord (och Grekland behöver sina turister nu mer än nånsin!!), bådar gott inför sommaren. Än så länge har vi själva ingenting bestämt, men mina tankar flackar än hit, än dit, det finns ju så MÅNGA fina platser.

9 kommentarer:

Christina Petersson sa...

Vi kommer med glädje till Grekland!
Nedräkning har börjat.

Uhanna sa...

All-Inclusive har aldrig varit mig grej heller. Men Wi-Fi - NAI!
Grekerna är mycket bättre på wi-fi än svenskarna. Och för oss som inte har en sådan där flashig iPhone eller smartphone där internet ingår så är det himla skönt med internet för, som du sa, bloggen.

Kom till Kyhira i sommar. Där ska i alla fall jag spendera mina fyra månader.

Kram!

Grekland nu sa...

Christina - Det låter bra, ni är så välkomna!
Uhanna - Jaså, du menar att det är bättre med wi-fi här i Grekland?? Kythira låter underbart, har många öar kvar att besöka...

anneli sa...

Trender kommer trender går ;-)
Gillar inte heller all-inclusive.Bra att det på nedgång!
Ha det gott!

Ingrid sa...

Absolut den bästa trenden. All-inclusive resor är inte alls min smak. Man ser ju inget av landet. Och om folk visste vad de dricker och äter så hade de aldrig bokat en sådan resa. Det fuskas mycket.
Jag behöver inte tänka ut mina resor. De blir alltid de samma. En gång till Lomma vid Malmö och besöker min bror och 2 gånger till Igoumenitsa där min yngste son, numera 38 år, bor. Så är de "problemen" lösta.
h. Ingrid

Grekland nu sa...

Anneli - det har du rätt i, det är väl därför de kallas för trender! Och allt brukar ju gå i vågor och återkomma förr eller senare.
Ingrid - Jaha, inget grubbel över resmål hos dej alltså! Själv är jag nyfiken på nya platser hela tiden...

Karin sa...

Nya platser är härligt! Varför inte storslaget vackra Mani?? Välkommen!

Musikanta sa...

Fantastiskt vackra bilder. Någon all-inclusive har jag aldrig varit med på och några sällskapsresor blir det aldrig mer för vår del. Åtminstone inte så länge jag kan promenera något så när.

Det roligaste i så fall är att bo i en lägenhet och laga mat själv. Bara att handla på marknaden är ju en upplevelse i sig.
Nu har jag också lärt mig vad Wi-Fi innebär - bra med bloggar.
Kramar

Anonym sa...

För mig räcker kylskåp på rummet, matlgningen överlåter jag så gärna åt andra. Kythira blev jag också väldigt nyfiken på häromdagen, men det blir nog inte av. Hoppas i alla fall komma till Grekland, kanske på höstsidan, vi får se.
h. Inga-Britt